Bangóné: Ma még tiszta vagy, de holnap már bűnözővé válsz

HírKlikk 2019. augusztus 12. 13:45 2019. aug. 12. 13:45

Ismét a klasszikus karaktergyilkosság mintapéldáját láthatjuk a napokban, melynek célpontja a Momentum EP-képviselője, a párt alelnöke Donáth Anna. Persze a fideszes gépezet nem talált fogást a képviselőn, ezért édesapja a korábbi MSZP-s parlamenti képviselőn keresztül támadta meg a kormány közeli TV2 hírműsorában, ahol egy férfit szólaltattak meg, aki arcát és nevét nem vállalva vádolja a napjainkban evangélikus lelkészként dolgozó Donáth Lászlót.

Pedig a rendőrség június 13-án név és egyéb kritériumok említése nélkül indított vizsgálatot, sőt gyanúsítotti kihallgatás sem történt az ügyel kapcsolatban, mellyel megpróbálják immár a családját is besározni. Arra sincs bizonyíték, hogy Donáth Lászlónak egyáltalán köze lenne a nyomozáshoz, arra pedig végkép nincs, hogy bűnös.

A Népszava megkeresésére Donáth László elmondta, hogy egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány indult, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya, Donáth Anna - hangsúlyozta, hogy semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem az üggyel kapcsolatban.

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP parlamenti képviselője közösségi oldalán állt ki kolléganője, Donáth Anna mellett.

„VELED VAGYUNK ANNA! - Igen, Donáth Annával, ugyanis az édesapja elleni zaklatási vádakkal valójában a Momentum Mozgalom alelnökét célozza a Fidesz. A kormánypárti sajtófelületeken a napokban megjelent aljas, lejárató cikkek immár nyíltan Donáth László lányáról szólnak”  

Megkeresésünkre a képviselőasszony elmondta, hogy a jelenlegi Fidesz által irányított médiabirodalomban az az elv él, miszerint „Ma még tiszta vagy, de holnap már bűnözővé válsz, mindegy hogy elkövetted-e a bűnt vagy sem, ha ők így akarják.”- Ezért is fontos a választások közéletével, hogy sokkal szolidárisabbak legyenek az ellenzéki képviselők egymással, ne támadják egymást, hanem közösen álljanak ki a Fidesszel szemben.

Az utóbbi időben a csepeli momentumosok nem bántak kesztyűs kézzel velünk, szocialistákkal. Donáth Anna esete sajnos a lehető legélesebben világít rá, miért kell megértenie a csepeli momentumosoknak is: vagy együtt győzzük le őket, vagy egyenként fogják levadászni az ellenzéki politikusokat.

A legsötétebb időket idéző állampárti propaganda most egy csinos, fiatal ellenzéki politikusnőt nézett ki magának. De ne legyenek kétségeink: a NER-ben bárki a kormánypárti médiagépezet kereszttüzébe kerülhet”

– folytatja sorait Bangóné a közösségi oldalán.

Nem véletlen, hiszen a Fidesz által meghurcolt Szenteczky János miatt a momentumosok felrúgták a megállapodást és kihátráltak az ellenzék közös jelöltje mögül, mely azért is volt váratlan, mert ugyanolyan agresszív lejárató kampány részese Szenteczky, mint most Donáth.

Bangónénak igaza lehet, hiszen a vadászat nem most kezdődött, korábban az MSZP-s politikusát Szenteczky Jánost, több mint ötven ügyben jelentette fel eddig a Fideszes gépezet, ám egy rágalmazási pert leszámítva minden további ügy kapcsán bizonyította ártatlanságát, és hogy nem hagyja magát elsöpörni, ha kell, tovább harcol az igazáért és a kerületéért.

Forrás: Hírklikk