Bangóné: minden beteget lássanak el!

HírKlikk 2020. április 14. 14:26 2020. ápr. 14. 14:26

Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne csak a koronavírus-fertőzötteknek, de minden más betegnek is biztosítsa a szükséges egészségügyi ellátást.

 Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő keddi, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a járvány elmúltával, azzal fog szembesülni az ország, hogy többen halnak meg az elmaradt ellátások miatt, mint ahány áldozatot a koronavírus követelt.

A járványra hivatkozva, nem lehet megszüntetni a többi ellátási rendszert. Az alaptörvény is rendelkezik arról, hogy biztosítani kell az embereknek az alapellátáshoz való jogot – szögezte le.

A képviselő orvosokkal szembeni politikai leszámolásról beszélt, emlékeztetve arra, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a hétvégén két orvosigazgatót is felmentett beosztásából. Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, eközben a miniszter utasította a kórházakat, hogy a közfinanszírozott ágyaknak minimum hatvan százalékát szabadítsák fel. Azt mondta, a nyilvánosság által is ismert adatok alapján, a jelenlegi járványhelyzet nem indokolja, hogy a kormány ilyen drasztikus lépést tegyen.

Miként fordulhat elő, hogy nagyon súlyos, akár daganatos betegeket bocsátanak haza? – kérdezte a képviselő, felvetve, hogy a hozzátartozók képesek lesznek-e ellátni ezeket az embereket.

Forrás: MTI/Hírklikk