Baranyi Krisztina a Fudan Egyetem ügyében népszavazást kezdeményezne

HírKlikk 2021. április 17. 16:40 2021. ápr. 17. 16:40

Ferencváros polgármestere a fővárosi közgyűlés tagjaként népszavazást szeretne kezdeményezni, azonban erre csak a vészhelyzet megszűnése után lesz lehetőség.

„Ha máshogy nem megy, népszavazás döntsön arról, hogy odaadjuk-e Ferencváros vagyonát egy magánegyetemnek, amelynek költségeit még az unokáink is fizetni fogják” – írta Facebook-oldalán Baranyi Krisztina.

A polgármester felhívja a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor korábban kijelentette, hogy „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amiket Budapest felelős vezetői nem akarnak” a kínai egyetemet pedig egyértelműen nem akarja Budapest felelős vezetése.

Baranyi Krisztina elmondja, hogy az egyetem tervezett campusa területének több mint a fele Ferencváros tulajdonában van, de a főváros is rendelkezik ott „némi ingatlantulajdonnal”. Ezeket a területeket tehát a kerületnek át kellene adnia az egyetemnek, de ehhez nem rendelkezik a ferencvárosiak felhatalmazásával.

A polgármester azt is megígéri, hogy amíg „nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet ennek a projektnek a rendelkezésére bocsátani”.

Forrás: Facebook