Bayer Zsolt, az igazság bajnoka

Dr. Dávid Ferenc       2021. november 27. 08:05 2021. nov. 27. 08:05

2021. november 2.: „Na, itt már be lehet kiabálni, hogy a mesterséged címere, az baloldali karrierpolitikus, Márki-Zay! Amerikából jöttél a mesterséged címerével, de tudod hova fogsz menni, a bús p*csába, oda!” (Facebook bejegyzés)

2021. november 9.: „A tapolcai mozi vezetőjének. E helyről üzenjük Bakonyi Veronikának, a tapolcai mozi vezetőjének, hogy Navracsics Tiborhoz intézett válaszának témája és minősége okán takarodjon azonnal a büdös p*csába!” (Facebook bejegyzés)

2021. november 26. „Nos, akkor kérem a szerkesztőket, hogy ne húzzák ki a következő mondatot: Elmegy a tisztelt bíróság a p…csába! (Magyar Nemzet – polgári napilap)

És ez csak egy hónap szörnyű termése. Öt éve, 2016. augusztus 20-án vette át Bayer Zsolt a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét Lázár Jánostól. Az elismerés indoklásában a következő szerepelt: „Számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként Bayer Zsolt író, újságíró, szerkesztő, a Magyar Hírlap munkatársa részére."

Legutóbbi, november 26-i jegyzetében – neki nem tetsző határozatok miatt – „leszámolt” az ítélethozó testületekkel, és durva módon elhajtotta a teljes bírói kart egy jól meghatározott irányba. Rövid mélázás után rájöttem, hogy miért is fakadt ki ilyen indulatosan a mocskos szájú firkász, mi váltotta ki belőle az újabb ordenáré felhorkanást. 

A napokban megtudhattuk az I. kerület polgármester asszonyától (V. Naszályi Mártától), hogy az önkormányzat a Bayer által bérelt lakás szerződésének megszüntetését kérte a bíróságtól. Amennyiben Bayer alperes veszít, csomagolhat, és el kell hagynia az olcsón bérelt budavári kecót, és a szóban forgó lakást – pályázat útján – majd arra érdemes kerületi család kaphatja meg. Na, ettől rágott be ez a lovagkeresztes kókler, és ezért támadt rá a bírói karra.

Bizonyára nem áll jól Bayer szénája, ezért a kormányzati befolyás alatti napilapban akarja megfenyegetni/megsérteni/befolyásolni a törvénykezési grémiumokat. Bayer úgy gondolja, hogy ismeri és átlátja a magyar igazságszolgáltatás egyik legfontosabb fórumának munkáját, hiszen így kezdi jegyzetét: „VALAMI NAGYON NINCS RENDBEN A MÉLYEN TISZTELT IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSSAL”. Írja ezt azért, mert néhány cimboráját és eszmetársát a magyar bíróság el merte marasztalni, miközben ellenzéki politikusokat felmentettek.

No, ezt B. Zs. nem tűrhette, de aztán rádöbben, hogy ő is elbukhatja a bérelt budavári kéglivel kapcsolatos perét. Saját ügyét úgy próbálja számára kedvező mederbe terelni, hogy megkezdte a bíróságok szapulását, remélve, hogy a Fidesz alapítójaként és Semjén Zsolt testi-lelki jó barátjaként megtarthatja a visszataszító eljárással szerzett lakását. Eddig sem tartottam nagypályás kalandornak Bayert, de most egyértelműen bebizonyosodott, hogy a hírhedt publicista „másodállásban” egy pitiáner lakás-szélhámos. 

A végére arra támadt ingerenciám, hogy én is – Bayerhoz hasonló stílusban – fejezzem ki felháborodásomat, és bizony idekanyarítom, hogy ez az immorális lény gyorsan húzzon el az általa megjelölt – és fent többször idézett – irányba. Aztán meggondoltam magam és arra a következtetésre jutottam, hogy nem ereszkedem le az ő szintjére, inkább megvárom a T. Bíróság határozatát. Bármilyen ítélet születik a budavári lakás vonatkozásában, fenntartások nélkül fogom elfogadni.

Vajon Bayer is?