Bayer Zsolt: "nyilas-ávós házmester párocska" fotózta le Orbán Ráhelt

HírKlikk 2018. augusztus 26. 07:26 2018. aug. 26. 07:26

"Orbán Ráhel Horvátországban eldobott egy pelenkát. Helyesen cselekedett? Nem, nem cselekedett helyesen." - kezdi szombati publicisztikáját a Magyar Időkben Bayer Zsolt, aki ezzel a mondatával lényegében lezárta a sajtót kedd óta lázban tartó vitát – írja a 168 Óra.

Aznap hozott nyilvánosságra a Nyugati Fény egy olvasói fotósorozatot, amelyen az látható, hogy Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya, a második gyermekével állapotos Ráhel egy zacskóba csomagolt használt pelenkát helyez el az út szélére.

A képek alapján nem volt egyértelmű az eseménysorozat, de a kormányfő családját személyesen ismerő publicista cikkével helyretette a tényeket.

Bayer hosszas cikkének lényege, hogy az általa kommunistának, illetve liberálisnak tartott sajtómunkások szerinte korábban megvédték az autók elől ideiglenesen lezárt Szabadság hídon szemetelő bulizókat, ezzel szemben "nyilvános kivégzést" rendeztek a sajtóban Orbán Ráhel eldobott pelenkája miatt.

Bayer szerint ráadásul a miniszterelnök lányáról fotókat készítő "nyilas-ávós házmester párocska" azért állt meg a benzinkúton, hogy kutyájuk elvégezze a dolgát, vagyis nyilván egy szavuk sem lehet Orbán Ráhel ellen (az valóban nem derült ki, hogy a fotós otthagyta-e a kutyagumit a parkolóban) – jegyzi meg a portál.

A publicista szerint az is külön említést érdemel, hogy "az ominózus benzinkúton nincs pelenkázó, ellenben van irgalmatlan tömeg és mindent elborító szeméthegyek", utóbbi oka pedig az, hogy nincs elég szemeteskuka. A Nyugati Fénynek nyilatkozó olvasó viszont azt állította, hogy látott a parkolóban szemetest.

"Szóval letette. Otthagyta. Elvihette volna? El. Haza is hozhatta volna, hogy az első itthoni benzinkút szemetesébe dobja bele? Igen, ezt is tehette volna. Nem ezt tette, hanem otthagyta. Mint a Szabadság hidat teleszemetelők tették" - érvelt Bayer.

Forrás: 168 Óra