Bayer Zsolt uniós támogatásból szidhatja az Európai Uniót

HírKlikk 2020. február 25. 13:20 2020. feb. 25. 13:20

Bayer Zsolt kormánypárti publicista kedden egy vidéki város színpadán fejtheti ki az Európai Unióval kapcsolatos véleményét. A fellépést azonban ezúttal az Európai Unió finanszírozza – szúrta ki a 24.hu.

Bayer bonyhádi szereplésének a Magyarország és az EU – a jövő lehetőségei címet adták. A helyi művelődési ház plakátja alapján, a szervező egy helyi alapítvány, támogatóként pedig az Európai Unió Európa Szociális Alap (ESZA) van feltüntetve. 

A portál azt írja, hogy Bonyhád honlapja szerint, 2017-ben „Bonyhád járási foglalkoztatási paktum” című pályázattal 100 százalékos uniós finanszírozásban nyertek a ESZÁ-tól 250 millió forintot. A pályázat hivatalos célja az országos átlagnál is magasabb munkanélküliségi rátával küzdő térség számára fórumok, egyeztetések szervezése, új együttműködések kialakítása volt. Az önkormányzat és a kormányhivatal részvételével zajló projekt február végén zárul.

Bayer Zsolt az utóbbi időben Magyarország kilépése mellett érvel. Korábban disznóólhoz hasonlította az európai közösséget, amelyet szerinte ott kell hagyni.

Forrás: 24.hu