Bayer Zsoltot magával ragadta Orbán beszéde

Márkus 2019. február 11. 09:07 2019. feb. 11. 09:07

Bayer Zsolt jegyzetelt Orbán Viktor évértékelő beszéde alatt, de ahogy a Magyar Nemzetre keresztelt lapban írja, úgy járt, mint idősebb Bush, amikor Magyarországon járva a Lánchíd pesti hídfőjénél összetépte előre megírt beszédét, olyannyira magával ragadta az ott összegyűltek lelkesedése.

Bayer szerint a miniszterelnöki évértékelőből csak a hétpontos családvédelmi akciótervet kell megörökíteni, mert ahhoz képest minden egyéb, másodlagos.

A publicista szerint a lényeg ebben a hét pontban foglalható össze, ami valódi, el nem tagadható és félre nem magyarázható áttörés.

„Az önmagát éppen elveszejteni készülő Európa mentalitása, öngyilkos individualizmusa és önzősége elleni kiállás. És még valamit muszáj észben tartanunk: azt, hogy ehhez képest kell értelmeznünk azokat, akik az utcán mászkálnak, barikádokat emelnek, hidakat foglalnak, „géznek” és gyűlölnek. Már ők sem számítanak. Végképp nem. Mert van feladat, munka, jövőkép, és van immár olyan segítség, mint még soha.”

Bayer szerint nem volt még ilyen családtámogatás, miképpen nem volt még soha ilyen tragikus demográfiai helyzet Európában, amire vannak, akik a bevándorlást gondolják megoldásnak. Ők zsákutcában járnak, s ha legkésőbb most tavasszal nem zavarja el ezeket az európai normális többség, akkor abból a zsákutcából nincs többé visszaút.

„Igen. Győzni fogunk. Újra és újra győzni fogunk. Most éppen a jövőt nyerjük meg.” - zárul a lovagkereszttel kitüntetett szerző jegyzete.