Beadta a derekát a kormány, de előtte még futott egy kört

Föld S. Péter 2020. január 22. 07:34 2020. jan. 22. 07:34

Mégis kifizeti a kormány az elítélteknek járó kártérítéseket. Korábban Orbán Viktor még arról beszélt, hogy a bírósági ítéletek ellenére, felfüggesztik a kifizetéseket, mert mögöttük a Soros-szervezetek pénzszerző akciója áll. Most bejelentették, hogy a törvény által megszabott határidő utolsó napján kifizetik a jog szerinti pénzeket.

Ez utóbbit persze már nem Orbán Viktor közölte a nagyközönséggel. Orbán számára ugyanis mindennél fontosabb, hogy őt az emberek bátornak és hősnek lássák. Ez a kettős beszéd nem most kezdődött. Az elmúlt években többször is előfordult, hogy Magyarország miniszterelnöke mást mondott Európában, a nemzetközi fórumokon, és mást idehaza. Ha elhagyja az ország határait, megengedőbb és békülékenyebb lesz, nem utolsósorban jogkövető, miközben idehaza harcias és kérlelhetetlen vitéz.

Itthon nagylegény, idegenben kisfiú.

Orbánnak az is bevált rutinja, hogy altisztjeinek szignálja ki a Fidesz számára kínos ügyeket. Vigyék el azok a balhét, ő inkább marad a fényben, sütkérezik a sikerben. Ha egy időközi választáson nyer a Fidesz, az Orbán érdeme, ha veszít, a kudarc felelőssége közös.

Ez történt most is. Orbán és a kormány beadta a derekát. Igaz, előtte még futott egy kört, ne mondhassák rá, hogy egy rossz ribanc.