Békaembernek álcázott migránsok alagutat ásnak a határon, oh yeah!

Föld S. Péter 2019. november 29. 09:10 2019. nov. 29. 09:10

„A migránsok új technikával próbálnak bejutni az ország területére. Két ponton is alagutat ástak, amin keresztül be lehetett jutni az ország területére” – közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az egyik alagút Ásotthalom, míg a másik Csikéria térségében található.

Drága Gulyás úr, ne hülyéskedjen! Vegyük már egymást komolyan! Azt, mondjuk értjük, hogy miért tetszett ilyeneket mondani. Azért, hogy néhány elcsatangolt bárány visszataláljon a meleg akolba és újból a Fideszre szavazzon. Veszély kell az embereknek, pontosabban, veszélyérzet. Mert akkor Mari néni Dunarettentőn és Józsi Békésborzadályon védelemért fordul a felsőbbséghez. Mely felsőbbség, vagyis a kormány képében tetszelgő Fidesz megvédi azokat, akik hozzá fordulnak védelemért. Nem is kér semmit cserébe, legföljebb egy szavazatot. Vagy kettőt: mindenki hozzon magával még egy megvezetett szerencsétlen hülyét.

Nem mintha kételkednénk Gulyás Gergely szavaiban, mert ha hazudós volna, nem lehetne miniszter. Csak hát, nehezen tudjuk elképzelni, amit mond. Feltehetőleg neki se lehetett könnyű, sokat gyakorolhatta tükör előtt, nehogy közben elröhögje magát.

Vegyük már komolyan egymást, drága Gulyás úr!

Idejönnek ezek a szerencsétlenek – már amennyiben jönnek, mert mostanság csupa évekkel ezelőtti háttérképeket méltóztatnak nekünk mutogatni, de tegyük fel, hogy jönnek. Kis nejlonszatyrokkal, elemlámpával, esetleg egy okostelefonnal. És akkor alagutat ásnak.

Ásott már maga alagutat? Szerszámok kellenek hozzá, munkagépek. De legalábbis néhány ásó. Mert azt elfelejtettek magukkal hozni az Önök migránsai, amikor elindultak, ki tudja, honnan. De gond egy szál se, a közeli gazdaboltban van bőven kerti szerszám. Bár már elmúlt az őszi munkák ideje, raktáron biztosan találni néhány ásót. Meg olyan eladót is, aki tud angolul és nem jelenti fel a boltba betérő idegent, hanem készséggel kiszolgálja. Ásót tetszenek parancsolni, migráns urak? Adhatok hozzá lapátot is? Meg tudnék ajánlani munkagépeket, úgymint traktort, ha nagyobb szabású volna a földmunka.

Persze, lehet, drága Gulyás úr, hogy nem így történt. Hanem úgy, hogy ezek a fifikás migránsok az okostelefonjukkal letöltöttek egy alagútásó alkalmazást. Sok ilyen van a neten, az embernek meg sem kell mozdulnia, néhány másodperc alatt letöltődik a program és már kész is az alagút.

Drága Gulyás úr, tudnánk ajánlani a Tanú című filmből az ürgebőrbe bújtatott jugoszláv békaembereket. Az hihetőbb sztori ennél. A közelben csőszkunyhó, előtte rögtönzött zenekar húzza a talpalávalót. Soros kottájából játszanak, oh yeah!