Bencsik egy dróton rángatott nímand

Dr. Dávid Ferenc       2019. január 20. 10:28 2019. jan. 20. 10:28

Szombat esti hír, hogy Bencsik András törölte a Nagy Blankára vonatkozó undorító posztját. Nem saját elhatározásából tette, és nem is azért, mert néhányan – különböző hírfelületeken – próbáltuk meggyőzni nyílt levele tarthatatlanságáról. Azt sem hiszem, hogy családja befolyásolta volna a döntésében. Jogi fenyegetéstől sem fél, hiszen ha megbüntetik, akkor valamelyik szponzora úgyis kifizeti helyette a bírságot.

Ennek a gerinctelen médiavitéznek befolyásos gazdái azt ajánlhatták, hogy gyorsan tüntesse el a nyilvánosság elől a mindannyiunk által ismert rettenetes mondatokat. Nem azért, mert nem értenek vele egyet, hanem azért, mert Bencsik lakáj ámokfutása már kitartóit is zavarja, sőt kárt okoz nekik. És a károkozók nem kapnak havi apanázst.

Pillanatnyi meghátrálása ismét azt igazolja, hogy a lézengő pártpropagandista sem autonóm figura, hanem egy dróton rángatott nímand. Durva megközelítésben: többször használható, de bármikor eldobható eszköz. Azt is tudjuk, hogy kinek/kiknek a kezében.