Beperli az Orbán-kormányt egy férfi, akinek koronavírusban halt meg a húga és az édesanyja

HírKlikk 2022. január 18. 09:44 2022. jan. 18. 09:44

Egy nagykanizsiai férfi, Ferincz Jenő két hozzátartozóját is elveszítette a járványban: húga a zalaegerszegi Szent Rafael Kórházban hunyt el koronavírusban, édesanyja pedig a Kanizsai Dorottya Kórházban halt bele a vírus szövődményeibe. A férfi minderről a keddi Népszavának mesélt, hozzátéve, hogy a történtek miatt beperli a kormányt – írja a hvg.hu.

Ferincz Jenő szerint a zalaegerszegi intézmény nem engedte meg, hogy búcsút vegyen a húgától, mert mire bement az intézménybe, a nőt már átszállították a patológiára. Oda azonban nem léphetett be. Édesanyjára, a másik intézményben, egy üvegablakon át vethetett egy utolsó pillantást.

A férfi kritizálta az eljárást, szerinte nem lehet benne biztos, hogy a zalaegerszegi kórháztól kapott hamvak valóban a testvéréé. „Az országban több helyen is előfordultak halottcserék, így valódi bizonyosságot nem kaphatok” – mondta a lapnak Ferincz Jenő.

A Szent Rafael főigazgatója, Gasztonyi Beáta minderre azt mondta: a patológián különleges fertőtlenítési eljárás zajlik, ezért ott már nem lehet elbúcsúzni az elhunytaktól. Az esetleges halottcsere pedig nem fordulhat elő, mert – mondta – az intézményben szigorú, belső protokoll van érvényben.

A férfi azt is nehezményezi, hogy a kórház a húga esetében felszámolta az öltöztetési költségeket, holott a koronavírusban elhunytakat nem öltöztetik.