Bernie Sanders a világ leggazdagabb emberét hívatta be meghallgatásra

HírKlikk 2021. március 13. 19:40 2021. márc. 13. 19:40

Az Amazon alapítóját, Jeff Bezost és az Amazon alabamai kiszolgálóközpontjának munkatársát a jövedelmi és vagyoni különbségekről akarta meghallgatni a szenátus költségvetési bizottságának elnöke.

A 444 a Yahoo Finance információi alapján számol be Bernie Sanders, a szenátus költségvetési bizottsága elnökének tervéről, miszerint meghallgatja Jeff Bezost a  jövedelmi és vagyonkülönbségekről. Ez azért is tűnik jó ötletnek, mivel a 182,7 milliárdos vagyonával Bezos az az ember a Földön, akinek a vagyona és jövedelme leginkább különbözhet egy átlagemberétől.

A milliárdos azért is jó alany, mert a cége, az Amazon több tízezer dolgozója amerikai viszonylatban kifejezetten alulfizetettnek számít: legtöbbjüknek olyan kevés a jövedelme, hogy jogosult állami élelmiszer- és egészségbiztosítási segélyre is.

Valószínűleg ez adta az ötletet Bernie Sandersnek arra, hogy Jeff Bezos mellé behívja március 17-ére az Amazon egy alabamai kiszolgálóközpontjának munkatársát is. Az alabamai üzemben ugyanis pont szakszervezetet próbálnak létrehozni az alkalmazottak, hogy képviselni tudják az érdekeiket.

Azonban amilyen jól hangzott Sanders terve, olyan gyorsan meg is hiúsult, ugyanis az Amazon egy szóvivője már közölte is, hogy Bezos sajnos nem fog ráérni, ugyanakkor „teljes támogatásukról” biztosította Sanderst abban, hogy „szövetségi szinten 15 dollárra emeljék minden dolgozó minimálbérét”.

Forrás: 444.hu