Beteges paranoia a ferencvárosi Fideszben

HírKlikk 2019. november 19. 10:20 2019. nov. 19. 10:20

A IX. kerület vezetésével Ferencváros Facebook-oldalát is átvette Baranyi Krisztina csapata, és érdekes szűrőbeállításokat találtak a profil moderációs felületén – blokkolt szó volt például a maffia, a lakásmaffia, a csaló, a tolvaj, lopás, mutyi, botrány és az MSZP is.

Erről az oldal külön posztban számolt be, amit Baranyi is megosztott:

„Jó reggelt! Örömmel jelentjük be, hogy végre az önkormányzati Facebook-oldal átadása/átvétele is megtörtént. Az eddig kitiltott felhasználókat visszavettük. A továbbiakban senkit sem tiltunk ki politikai okból, nem toleráljuk viszont a nyilvánvaló trollokat vagy a rasszista hozzászólásokat. A mellékelt képen a tiltott szavak eddigi beállítása látható. Csak annyit fűznénk hozzá, hogy a káromkodásszűrőt így hagytuk, a blokkolt szavak viszont bátran használhatóak mostantól” – írták az oldal kezelői.

A posztról beszámoló Népszava szerint a lakásügy valóban kényes téma lehetett Ferencvárosban, hiszen Tényi István feljelentése után még a kerületi ügyészség is nyomozott a önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében.

Egy a lap birtokába került lista alapján az önkormányzat tavaly a becsült 17 millió forintos érték helyett 7 millió forintért adott el egy tulajdonában álló lakást. Ha a kormánypártok embereiről volt szó, a fideszes vezetés a jelek szerint nem akart sokat keresni a bérlakások kiadásával sem: a Magyar Nemzet korábbi értesülése szerint önkormányzati bérlakáshoz jutott például Mészáros László, a Fidesz-KDNP korábbi ferencvárosi képviselője, aki egy 63 négyzetméteres felújított ingatlant bérelt „piaci alapon" havonta 68 ezer forintért. A szintén fideszes Görgényi Máté ex-képviselő egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérelt 118 ezer forintért havonta. 

Forrás: Népszava