Biztos csak véletlen, hogy sokan nem kaptak értesítőt a választásról

Föld S. Péter 2019. május 25. 08:00 2019. máj. 25. 08:00

A mi családunk minden tagja kapott értesítőt a Nemzeti Választási Irodától, amelyben leírták, hogy mikor, és hol tudunk szavazni. Ez nem lenne hír, de olvastam a Facebookon, meg többektől személyesen is hallottam, hogy ők nem kaptak semmiféle értesítést.

Tudom, és az illetők is tudják, hogy ettől még nyugodtan szavazhatnak, ehhez csak annyi kell, hogy megtudják, hogy mikor lesz az EP-választás és hova kell menniük a személyi igazolványukkal és a lakcímkártyájukkal szavazni.

Nem tudom, hányan nem kaptak értesítést a vasárnapi választásról, és azt sem, hogy mi ennek az oka. Véletlen lehet, vagy az, amire most sokan gondolnak. Igen, a választási csalásra gondolnak most sokan. Hogy azok nem kaptak értesítést, akikről a Kubatov-listák alapján magas helyen úgy gondolják, hogy nem jól fognak szavazni.

Nem szívesen gondolok arra, amire gondolok. Hogy a mi családunkat azért értesítették, mert homokszem került a gépezetbe. Normális országban, ahol nem nemzetinek nevezik a választási irodát, s mely választási iroda nem elfogult, hanem valóban pártatlan és független a regnáló kormánytól, fel sem vetődne, hogy sokan azért nem kaptak értesítést a szavazásról, mert vannak, akiknek nem lenne jó, ha ők is szavaznának.

Normális országban ilyen esetben megvonnánk a vállunkat, mert azt gondolnánk, hogy valamilyen technikai malőr történt és a nekünk szóló értesítés biztosan elkeveredett a postán.

Egy valóban normális országban minden szavazó kivétel nélkül megkapná a választásról szóló értesítést.