Bocsánatkérés Karácsony Gergelytől

Föld S. Péter 2020. január 23. 09:31 2020. jan. 23. 09:31

Elfogtuk az MTVA vezérigazgatójának egy levelét. Olyan levél került a birtokunkba, amelyet még meg sem írtak. Pedig, amint az alábbiakból kiderül, lenne rá igény. Addig is, olvassák el, mi van a Karácsony Gergelynek hamarosan megírandó levélben.

Tisztelt Karácsony Gergely, tisztelt Főpolgármester úr!

Rögtön az elején azzal kezdeném, hogy elnézést kérek Öntől és természetesen a tévénézőktől is azért az arcpirítóan elfogult és színvonaltalan interjúért, amelyet hétfőn este láthattak a nézők. Bocsánatát kérjük azért is, amiért korábban nem hívtuk meg a közszolgálatinak nevezett televízió stúdiójába.

Ami hétfőn este a televízió Kunigunda utcai stúdiójában történt, szakmaiatlan volt, etikátlan, és minden tekintetben vállalhatatlan. Közlöm Önnel, hogy a műsor készítője, az Önt „kérdező” riporter, Mészáros Kata már nem tartozik az MTVA kötelékébe, mint ahogyan az őt felkészítő, neki súgó, arcpirító tevékenységét bátorító „műsorkészítő” stáb többi tagjától is megváltunk.

Ami történt, azon már utólag nem tudunk változtatni. Mentség nincs rá, legföljebb magyarázat. Az MTVA – mint Ön is tudja – a magyar adófizetők pénzéből működik. A magyar emberek adójából mintegy 100 milliárd forintot költ rá a költségvetés, és ezért a pénzért azt várják el tőlünk, hogy szakmailag kiváló, pártoktól független, etikailag kifogástalan műsorokat készítsünk. Mi ennek az elvárásnak nem tettünk eleget. Rosszul gazdálkodtunk az adófizetőktől kapott pénzzel. Tájékoztatás helyett, propagandát folytattunk, ami pedig a szakmaiságot illeti, javasolni fogom, hogy az Önnel készített, interjúnak álcázott förmedvényt elrettentő példaként Magyarország összes újságíró iskolájában tanítsák.

Főpolgármester úr, még egyszer elnézését kérem, amiért ilyen ocsmány, alávaló műsort szolgáltattunk hétfőn este. És persze nem csak Öntől kérek bocsánatot, hanem a nézőktől is. Akiket éveken át csúsztatásokkal, ködösítésekkel, nem egyszer pedig kifejezetten hazugságokkal félretájékoztattunk. Tettük mindezt nem a köz, hanem egyetlen párt, a Fidesz érdekében és szolgálatában.

Tisztelt Főpolgármester úr, ezúton közlöm Önnel, valamint az érdeklődő nyilvánossággal, hogy vezérigazgatói tisztségemről ezennel lemondok.

Papp Dániel, az MTVA (volt) vezérigazgatója