Bomlottak

Barb 2019. november 29. 07:26 2019. nov. 29. 07:26

A szécsényi volt KDNP-sek nem hajlandók többé egy gyékényen árulni az egykori MSZMP-sekkel.

Senki ne gondolja, hogy ez a hír a 90-es évek egyik eltitkolt gyöngyszeme, mert nem az. A nógrádi település kereszténydemokratáinak szervezetét 30 év után oszlatta fel a minap a KDNP Országos Elnöksége. Olyan szégyen és gyalázat ez, amit a helyi exelnök és kiebrudalt társai képtelenek voltak szó nélkül tűrni.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy Szécsényben a kereszténydemokraták nem kértek semmilyen központi utasításból, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az önkormányzati választáson, a várost kilenc éve vezető Stayer László legyen a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszes alapszervezet elnöke azonban erről még csak tárgyalni sem volt hajlandó velük, és az ügyet tovább bonyolította, hogy a képviselő-testület fideszes képviselői is Stayer mellett tették le a voksukat.

Elég világossá tették ezt a döntésüket, mert egységesen kiléptek a Fideszből a választás előtt. A Fidesz –KDNP jelöltje Varga Béla, a Fidesz helyi elnöke lett, aki a KDNP megyei elnöke, Bablena Ferenc támogatását is élvezte.

Október 13-án Stayer László simán megnyerte a választást Varga előtt, és bárki azt gondolhatta, hogy egy időre elcsitulnak a kedélyek. Nem így történt.

A szécsényi kereszténydemokraták megkapták az útilaput a vezetőiktől, és csalódottságukban úgy döntöttek, kitálalnak.

Felháborodott közleményükben felsorolják a sikereiket, és koncepciós eljárást emlegetnek, valamint megnevezték a sorsukért felelős fő bűnöst is, aki nem más, mint megyei elnökük, Bablena Ferenc, akiről most ország-világ megtudhatja, MSZMP-s volt. Az ember lánya ilyenkor elmorzsol egy rózsafüzért, és halkan feljajdul: micsoda keresztényi türelem és alázat volt ezekben a rebellisnek tűnő lelkekben, hiszen egy emberöltőnyi ideig őrizték ezt a szörnyű titkot!

Belegondolni is maga a kárhozat, mi mindent kellett kiállniuk 30 hosszú éven át, amíg tűrték maguk felett az ármányt, a köpönyegforgató, korrupt, áruló, kereszténydemokrata gúnyába bújt volt MSZMP-seket a fejük felett.

De mostantól vége, mert elkerülik őket. Mostantól minden másképp lesz.

Nincs többé térdre, imához, csuhások!