Borkai Zsolt a keresztény szabadság nevében szexelt?

HírKlikk 2019. október 9. 12:40 2019. okt. 9. 12:40

Erre a pikáns kérdésre kell választ adnia Orbán Viktornak az Országgyűlésben. Egyébként nem csupán neki, Bangóné Borbély Ildikó írásban kérdezte végig az egész kormányt.

A szocialista országgyűlési képviselő a miniszterelnököt arról kérdezte, hogy mit gondol Borkai Zsolt és a keresztény szabadság kapcsolatáról és hogy Orbán Viktor szerint

Borkai Zsolt a keresztény szabadság jegyében tette, amit tett?”

A politikus kérdése mellett idéz a miniszterelnök júliusi beszédéből, amelyet a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen mondott: „…az illiberális politikának az értelme, az nem más, mint a keresztény szabadság (…) két támadás is van a keresztény szabadsággal szemben. Az első belülről jön, és a liberálisok felől érkezik: feladni Európa keresztény kultúráját. (…) a mi oldalunkon van az – nem minden, de ami oldalunkon sok van abból –, amit szépnek, szabadnak és igazságosnak lehet mondani, és keresztény szabadságként foglalhatjuk össze”.

Jó, azt persze Orbán nem állította, hogy az ő oldalukon vannak a szép dolgok. Nos, aki a Borkai-ügyet figyelemmel kíséri, annak egyedül úgy juthat eszébe a szépség, hogy „na, szép!”.

Mivel Bangóné sajtófotók alapján bizonyítottnak találta, hogy Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter korábban szintén utazott a Borkai Zsoltot elhíresült tettei színhelyére szállító gépen, az alábbiakat kérdezte Szijjártótól:

-          Ön hányszor repült a fentiek közül valamelyik gépen?

-          Mikor történtek ezek az utazások?

-          Mi volt az úti célja ezeknek a repüléseknek?

-          Ön részt vett-e a botrányos orgiához hasonló összejöveteleken Borkai Zsolt társaságában?

Az Orbán Viktornak és Szijjártó Péternek feltett kérdéseket a kormány valamennyi tagja megkapta, azzal a különbséggel, hogy mivel a kormány munkájában részt vevők nőkről nem feltételezik az orgia részvételt, tőlük az utolsó kérdés helyett azt tudakolta Bangóné, hogy van-e tudomásuk hasonló esetekről.