Bosszút állt Jordán Tamáson a szombathelyi fideszes városvezetés

HírKlikk 2018. augusztus 24. 12:40 2018. aug. 24. 12:40

Az utóbbi években hagyománnyá vált Szombathelyen, hogy az évente megrendezett Savaria Karnevál legnagyobb felvonulásainak élén Jordán Tamás, a helyi Weöres Sándor Színház igazgatója vonul egy bigán. Most azonban helyi hírek szerint a fideszes városvezetés leváltotta Jordánt a számos helyi által látogatott látványosság éléről.

Tizenhét évig vezette Claudius császárként a felvonulást, most már nem tart rá igényt a fideszes városvezetés.

Még májusban kérték fel Jordán Tamást, hogy - ahogy az elmúlt tizenhét évben -, most is ő álljon a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál legnagyobb felvonulásának élén Claudius császárként.

A színházigazgató a karnevál kezdete előtt egy nappal értesült a sajtóból arról, hogy idén még sincs rá szükség, élsportolók vezetik majd a felvonulást.

A városi közgyűlés baloldali frakciójának vezetője, Nemény András a tegnapi közgyűlésen felvetette, hogy szavazzon meg a városvezetés 200 ezer forintot egy új bigára, amin az élsportolók mellett Jordán is vonulhat, de a közgyűlés leszavazta a javaslatot. A nyugat.hu szerint Puskás Tivadar polgármester nem cáfolta a hírt, azzal szavaztatta le a „bigakérdés” megtárgyalását, hogy nem szabad átpolitizálni a karnevált.

A lap megkérdezte Jordánt az ügyről, aki azt mondta, nem érti, miért a karnevál előtt egy nappal, és miért ilyen formában kellett ezt megtudnia.

Mint ismert, tavaly botrány lett belőle, hogy egyedül pályázta meg a színházigazgatói széket, a szakmai bizottság azonban meg sem hallgatta őt. Jordán kinevezéséért vezető színészek álltak ki, Szombathelyen tüntetést is szerveztek érte.