Botrány a parlamentben, tajtékozva őrjöngött az államtitkár

HírKlikk 2018. július 17. 06:52 2018. júl. 17. 06:52

Bangóné Borbély Ildikó az MSZP képviselője az Országgyűlés hétfői ülésnapján "Mérgező ételek, rákkeltő gyógyszerek? A kormány miért nem garantálja az emberek biztonságát?" címmel interpellált a szennyezett vérnyomáscsökkentő gyógyszerek és gyorsfagyasztott zöldségek miatt.

Az atv.hu tudósítása szerint Bangóné számon kérte a kormányon, hogy a közvélemény júniusig-júliusig nem kapott tájékoztatást. "Elárulta magát államtitkár úr, hónapok óta tudtak erről, csak a választások előtt nem akartak botrányt" - mondta Bangóné a neki válaszoló Rétvári Bencének, az EMMI államtitkárának, akit a szennyezett vérnyomáscsökkentőkről is kérdezett. "Hogyan fordulhat elő, hogy ma Magyarországon nem értesítik a betegeket, hogy milyen rákkeltő gyógyszereket szednek?" - kérdezte Bangóné a kártérítést is firtatva.

A spanyol laboratóriumi eredményeket ismertetve ismét a kormány felelősségéröl beszélt, és kevesellte, hogy csak 2 doboz bontatlan gyógyszerért jár a patikákban kártérítés, és nem fogadta el a választ. Azt is hozzátette: "ebben az ügyben önök ugyanúgy sunyítanak, lapítanak, mint a csernobili atomkatasztrófa idején".

Az elnöklő Jakab István alelnök szavazásra tette fel az államtitkári válasz elfogadását, a kormánypáti többség igennel szavazott.

Ekkor a Miniszterelnökséget képviselő Soltész Miklós államtitkár felállt a székéből, a parlamenti patkót átszelve odament az ellenzéki padsorokhoz és Bangónéhoz hajolt.

A szocialista politikus később az atv.hu munkatársának kérdésére azt mondta: az államtitkár végtelenül indulatosan hajolt felé, és azt kiabálta neki:

"Ne hazudjál! Csernobil idején az a ti kormányotok volt!"

Aztán a hangzavarban nem lehetett érteni a szavait - mondta Bangóné, hozzátéve, hogy Csernobilról az unokaöccséről és egy fülsérülésről beszélt. Bangóné és a szocialisták minősíthetetlennek nevezték az esetet, ami szerintük "fenyegető volt".

Korózs Lajos, aki Bangóné mögött ül a parlamenti padsorokban, úgy mesélte el: Soltész Miklós önmagából kikelve lépett oda és a miniszteri széken áthajolva

"Bangóné Borbély Ildikó arcába ordított valamit artikulálatlan hangon. Tajtékzott" 

- mondta a szocialista képviselő.

Forrás: atv.hu