Brüsszel megállította Orbánt

Magyar Tibor 2018. december 6. 18:30 2018. dec. 6. 18:30

Hiába hirdeti Orbán Viktor évek óta, hogy megállítja Brüsszelt, úgy tűnik, hogy Brüsszel állította meg Orbánt, pontosabban, brüsszeli rendőrök állították meg azt az autót, amit a magyar kormány indított válaszreakcióként a Guy Verhofstadt-féle óriásplakátra.

Az Orbán-kormányt hatalmas pofonként érte a rendőri akció. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára önkívületi állapotban az alábbiakat mondta:

Szerdán rendőrök állították meg a kisteherautót, és arra "kényszerítették" a sofőrt, hogy szerelje le a feliratot. "Brüsszelben tehát cenzúra van, a kormány kampányát be akarják tiltani".

Dömötör hozzátette:

"ez elfogadhatatlan, mivel a plakátos autó a véleménynyilvánítás jogszerű és fontos eszköze. Szerinte botrány, hogy Guy Verhofstadt elmondhatta a véleményét, de "nekünk magyaroknak, meg akarják tiltani".

Az államtitkár úr lelki fájdalmában természetesen osztozunk, és ezúton is arra kérjük, nézze vissza azt a videófelvételt, ahol Lezsák Sándor egymás után hallgattatta el az ellenzéki képviselőket a parlamentben.