Abszurd körülmények között tartják fogva Czeglédy Csabát

Jász Zoltán 2018. március 4. 14:31 2018. márc. 4. 14:31

A külvilágtól totálisan elzárva, az alapvető személyiségi jogait megsértve őrzik a szegedi kapitányság hermetikusan elzárt fogdájában – tudtuk meg ügyvédjétől, aki egy egészen abszurd történetet is megosztott a Sztárklikkel.

Amilyen gyorsan intézkedtek a hatóságok a volt szocialista politikus újbóli őrizetbe vételéről péntek este, annyira nem volt már sürgős a kihallgatása - értesült a Sztárklikk. Eredetileg úgy volt, hogy a Szombathelyről Szegedre szállítását követően azonnal megkezdődik a vallomástételi eljárás, ám erre végül csak a szombat délutáni órákban került sor.

Mint azt már megírtuk, a Czeglédy Csaba elleni újabb gyanúsítással épp azután álltak elő a hatóságok, hogy kiderült: a volt MSZP-s önkormányzati képviselő hivatalosan is független országgyűlési képviselőjelöltté vált Szombathelyen, így mentelmi jogával élve elhagyhatta a szegedi előzetes letartóztatását.

Nem sokáig tartott azonban a szabadsága, és ebben alighanem közrejátszottak azok a nyilatkozatok, amikben Czeglédy Csaba nyilvánvalóvá tette, hogy számos dokumentummal rendelkezik, például az Elios-ügyben is, amik terhelőek bizonyos kormánypárti politikusokra nézve.

Úgy tudjuk, most egy Tolkien-kötet az egyetlen dolog, amit a rajta lévő ruháján kívül magával vihetett a zárkába. „Jelenleg az a helyzet, hogy még telefonon sem tudunk kommunikálni vele. Ez egyértelműen jogsértő, hiszen az ügyvédhez való jogától fosztják meg.”

Ezt így mégis hogy? – tettük fel a kérdést, hiszen a védővel való kommunikációt még a diktatúrákban is biztosítják a fogva tartottaknak. Nos Czeglédy ugye mobiltelefont sem vihetett magával a zárkába, a börtönfolyosón lévő vezetékes telefon pedig aprópénzzel működik, és eddig valahogy senki nem akadt, aki adott volna neki egy százast…

Ezt az elképesztő problémát mindeddig úgy sem sikerült megoldania a büntetés-végrehajtóknak, hogy Czeglédy ügyvédje többször is felszólította őket a jogsértő magatartásuk beszüntetésére. Mindebből nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz valóban retteg attól, hogy Czeglédy egyszer kijön, és akkor vele együtt napvilágra kerülnek egyebek is…

Friss: Időközben a rendőrök voltak olyan kedvesek, hogy felváltották a Czeglédy Csabánál lévő papírpénzt, így tudta használni a fogdában lévő telefont és fel tudta venni a kapcsolatot az ügyvédeivel.