Budai Gyula és a pofátlanság csúcsa

Föld S. Péter 2019. június 25. 16:00 2019. jún. 25. 16:00

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, Budai Gyula a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában a pofátlanság csúcsának nevezte, hogy Czeglédy Csaba, mint a fő vádlott, hallgatóként megjelent a Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyének előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken. Ha valaki nem emlékezne már, hogy ki is ez a Budai Gyula, aki most annyira fel van háborodva, annak segítünk: ez a Budai Gyula ugyanaz a Budai Gyula ügyvéd, akiről az atv.hu beszámolója alapján az alábbiakat írta 2010 novemberében a Nol.hu.

„Színlelt szerződések sorát ellenjegyezte Budai Gyula ügyvédként, még 2003-ban - írja az atv.hu a becsapott földtulajdonosok állítása alapján. A portálon részletesen leírnak egy esetet, amikor egy vállalkozó több, Tököl környéki gazdával kötött csereszerződést - így megakadályozhatják, hogy valaki elővásárlási jogával éljen - földjük megszerzésére. A területet egy ismerőse nevére kellett íratni. Egy négy hektáros földért például egy antik állóórát, egy csaknem egy hektáros területet pedig egy előszobafalra és egy cipősszekrényre cseréltek. Legalábbis a szerződés szerint.

A valóságos, 130 milliós vételárból azonban egy fillért sem láttak, sőt, állították egybehangzóan a kárvallott idős emberek –, a csereszerződésekben megnevezett kacatokat sem látták soha.

Az atv.hu birtokába került dokumentumok szerint mind a négy szerződést Dr. Budai Gyula ügyvéd ellenjegyezte.

A munkába azonban hiba csúszott: a földtulajdonosokat elfelejtették lemondatni a tulajdonváltozással kapcsolatos fellebbezési jogukról. A hiányt csak később észlelték, így 2005. február-márciusban született meg az a négy nyilatkozat, melyekben a négy érintett lemondott fellebbezési jogáról. Mind a négy nyilatkozatot Dr. Budai Gyula ellenjegyezte.

A tulajdonosok egyébként csak ekkor szembesültek azzal a ténnyel, hogy a 2003-ban született csereszerződéseket is Budai ellenjegyezte, addig ugyanis az ügyvéd létezéséről sem tudtak.

A tulajdonosok a mai napig (értsd: az atv 2010-es cikkének időpontjáig – a szerk.) nem kapták meg saját példányukat a csereszerződésekből, Dr. Budai Gyula ügyvédi kérésre sem adta ki az iratokat.

Budai Gyula jelenleg (értsd: az atv 2010-es cikkének időpontjában – a szerk.) a kormány elszámoltatási biztosaként tárja fel az előző kormány idején elkövetett törvénytelenségeket.”

Van kérdés pajtások? Nincs kérdés pajtások. Köszönöm pajtások.

Forrás: Hírklikk