Budai Gyula kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából

Márkus 2020. január 28. 13:38 2020. jan. 28. 13:38

Budai Gyula kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából – a Fidesz politikusa mindezt a Heti TV Pirkadat című műsorának kedd reggeli adásában jelentette be.

Budai Gyula a műsorban elmondta, hogy amikor őt korábban Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentette az ügyvédi kamaránál, mert kormánypárti delegált volt a Pest megyei választási bizottságban, és ezért elmarasztalták, akkor nem állt ki érte senki.

Budai fideszes politikusként nem praktizál, 2010. december 1-jétől szünetelteti a kamarai tagságát. Egyúttal bejelentette, hogy január 27-én beadta a kérelmét a Budapesti Ügyvédi Kamarához, hogy február 1-jétől szüntessék meg a tagságát.

A politikus szerint sem őérte, sem más jobboldali elkötelezettségű ügyvédért nem álltak ki, miközben Magyar Györgyöt a budapesti és országos ügyvédi kamara is megvédte. Ezek után gondolta úgy, hogy neki nincs ott helye.

Ahogy korábban a Hírklikk is megírta, az utóbbi időben a kormánypropaganda célkeresztjébe az úgynevezett „börtönbiznisz” került, és többek között Budai Gyula is azzal vádolta meg az állítólagos Soros-hálózathoz tartozó balliberális ügyvédeket – Magyar Györgyöt név szerint is kiemelve – , hogy a rossz börtönviszonyok miatti kártérítési pereket valóságos iparággá fejlesztették, rengeteg pénzt keresve ezzel.