Budapest helyett Felcsút kaphat az uniós milliárdokból

HírKlikk 2020. szeptember 17. 11:10 2020. szept. 17. 11:10

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kedden jelentette be, hogy tizenegy, új fejlesztési régiót alakítanak ki, és ezek között a jövő év végéig mintegy 4 milliárd forintot osztanak szét.

Az viszont már csak a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet mellékletéből vált világossá, hogy a régiókat Budapest kizárásával alakították ki – írja a Népszava.

A 11 régió közül az utolsó „Budapest környéke”. Az ebbe a régióba sorolt települések között ott van például Székesfehérvár, Hatvan, a kormányfő faluja, Felcsút, vagy épp Csabdi, ahol a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak van családi rezidenciája, de Budapest nincs a listán.

Az MTÜ vezérigazgatója kedden úgy fogalmazott: a régiók arra kapnak uniós támogatást, hogy mindegyikük olyan saját márkát dolgozzon ki, amely segíti piaci pozíciójuk meghatározását és értékesíthetőségét. 

A lap emlékeztet: idén januártól 122,2 milliárd forintnyi pályázati támogatást osztott szét a turisztikai célelőirányzatból a kormány úgy, hogy ezekre a forrásokra kizárólag vidéki szállodák és panziók jelentkezhettek. Ezek után írták ki most a 4 milliárdos pályázatot úgy, hogy abból kizárták a fővárost. Pedig korábban Orbán Viktor maga ismerte el: valójában nem a vidéki, hanem a fővárosi turizmus van bajban.

Forrás: Népszava