Bugyikék fedőréteg takarja Junckert és Sorost

Föld S. Péter 2019. március 12. 09:32 2019. márc. 12. 09:32

Bugyikék fedőréteggel takarták le azokat a plakátokat, amelyeken Jean-Claude Junckert és Soros Györgyöt ekézi a magyar kormány. Még nem mindenhol tüntették el a szégyent, csak azokon a helyeken, ahol a tervek szerint a ma Budapestre érkező Manfred Weber előfordulhat. Így például a ferihegyi repülőtérről a városba vezető gyorsforgalmi út mentén sem láthatók már a plakátok. Weber úr, ha akarja, akár azt is gondolhatja, hogy azért nincs ott semmi, mert soha nem is volt.  

Amúgy a Fidesznek régi koncepciója, hogy amiről nem tudunk, az nincs. Ha Weber úr nem lát uniót gyalázó plakátokat Budapesten, akkor ezen az alapon lesz kénytelen tárgyalni.

Nem ma találta ki mindezt a Fidesz. Ha a kormányhoz közeli sajtó nem szól arról, hogy Semjén Zsolt Svédországban szokott rénszarvasra vadászni, akkor a Békésborzadályon élő Józsi bácsi  számára ez a vadászat nem létezik. Ha nem  írják meg a lakájlapok, hogy a Magyar Tudományos Akadémia szétverésén fáradozó Palkovics László miniszter a budai Várban havonta 32 ezer forintért bérel egy 67 négyzetméteres lakást, akkor Mari néni Dunarettentőn nem vágja a hokedlit a tévéhez, amiért az ő Budapesten tanuló unokája ugyanakkora lakásért egy külvárosi kerületben ennek a sokszorosát fizeti.

Weber úr persze nem hülye, tudja, hogy léteznek a plakátok, amelyeket most elrejtettek a szemei elől. Az azonban könnyen elképzelhető, hogy belemegy a játékba, és asszisztál ahhoz, hogy Orbán hülyének nézi. Azaz, úgy tesz, mintha elhinné, hogy azért nem látja az ominózus plakátokat, mert azok nincsenek és soha nem is voltak.