Bush-szobrot avatnak a Szabadság téren október 23-án

HírKlikk 2020. szeptember 6. 11:25 2020. szept. 6. 11:25

Az 1989-1993 között elnökösködő idősebb Bushról már évekkel ezelőtt megrendelte a szobrot a kormány, de a műalkotás raktárban maradt.

A Miniszterelnökség és az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének közleményéből kiderül, hogy a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából, a magyar kormány szobrot állít George Herbert Walker Bushnak, az Amerikai Egyesült Államok 41. elnökének a budapesti Szabadság téren – idézi a 24-hu.

A szobor felállításával a magyar állam tisztelettel adózik Bush elnök emléke előtt, aki az első amerikai államfőként látogatott Budapestre hivatali ideje alatt. Bush elnök életművét joggal övezi elismerés. A közszolgálatban töltött hosszú pályafutása során – elnökként és alelnökként – a hidegháború lezárásában, valamint a közép- és kelet-európai demokráciák létrejöttében vitathatatlan érdemeket szerzett – írják.

A szobrot október 23-án avatják fel a Szabadság téren, ahol egy másik korábbi amerikai elnök, Ronald Reagan szobra is látható.

Forrás: 24.hu