Cáfolták a ferencvárosi összefogással kapcsolatos álhíreket

HírKlikk 2019. április 13. 08:01 2019. ápr. 13. 08:01

Szinte már minden nap megjelenik valami álhír kategóriába tartozó, féligazságokat tartalmazó írás a ferencvárosi pártok kerületi együttműködéséről. Nagy Tibor a Momentum 9. kerületi alapszervezetének elnöke egy terjedelmes írásban cáfolta a valótlanságtól hemzsegő írásokat, melyet a párt Facebook oldalán tettek közzé.

Mint írja, “vonakodva írom ezt meg, mert nem szeretném elundorítani az embereket a politikától. Minden szerencsétlenkedés és hiszti ellenére hiszem, hogy érdemes közügyekkel foglalkozni Ferencvárosban. Az itt lakók megérdemlik, hogy tisztán láthassák a helyi pártok belső működéseit és a köztük folyó tárgyalásokat is.”

Nagy írásában beszámol arról is, hogy “Ferencvárosba bejelentkezett már legalább négy ellenzéki polgármester-jelölt. A legtöbbjük rugalmasságot és kompromisszumkészséget mutatott a NER leváltásának érdekében, egy kivétellel: ő Baranyi Krisztina.” -szögezi le a helyi politikus

A Momentum Ferencvárosi vezetője megjegyzi, hogy személyesen tiszteli Baranyi munkásságát, minden önkormányzati testületébe kellene egy olyan ember, aki feltárja az ottani korrupció-gyanús ügyeket, majd hozzá teszi, hogy “ezzel együtt több, ilyen témában nemrég kijött cikkel is vitatkoznom kell, mert a féligazság ugyan olyan veszélyes, mint a hazugság.”

“Először is: Baranyi Krisztina nem lett felkérve, hogy legyen Momentumos polgármester-jelölt. Ezt ő előszeretettel kommunikálja, de egyszerűen nem igaz”- jelentette ki Nagy Tibor.

Majd másodjára kifejti a Momentum politikusa, hogy  “jogállamban élünk, ahol az ártatlanság vélelme MÉG a politikai ellenfeleinknek is kijár. Újra és újra leírni, hogy valaki feltárta a helyi parkolási maffia sötét ügyeit, amiben X és Y is érintett, szintén nem korrekt. Gyanús dolgokra rámutatni tiszteletre méltó közszolgálati tevékenység, de BIZONYÍTÉKOK nélkül vádolni és bűnösséget kikiáltani nagyon veszélyes.”- jegyzi meg.

Majd Nagy Tibor ezután leszögezi, hogy pártja szeretne a végére járni minden korrupciós ügynek, és a jog előtt elszámoltatni a benne részt vevő ÖSSZES politikust. Jelenleg azonban az a szomorú tény, hogy ez az ügy még nincs megoldva. Szeretnénk segíteni benne Kriszta munkáját, ha az emberek bizalmát kiérdemelve bejutunk az önkormányzati testületbe. Addig viszont ne hirdessünk ítéletet-teszi hozzá.

Majd úgy folytatódik az írás, hogy a Momentum megválaszolja azt a kérdést, amit Baranyi Krisztina többször is nekik szegezett, hogy “Miért nem őt támogatják?”.

“Nem személyes vagy szakmai ellentétekből. Egyszerűen azért, mert találtunk egy olyan jelöltet, akit jobbnak vélünk: Jancsó Andreát. A két független képviselőnő pályája (még ha a személyiségeik nem is) sokban hasonlít. Rengeteget dolgoztak helyi szinten, egy fideszes többségű önkormányzat ellenszelében.” – fejti ki a Momentum helyi vezetője, hozzátéve:

“Andi halkabban dolgozott, mert nem akarta magát országos politikai karakterként felépíteni, nincsenek hatalmi ambíciói (éppen ezért is tartjuk alkalmasnak), de ez nem jelenti, hogy ne tett volna legalább annyit a kerület lakóiért, mint Kriszta. Nem jelentkezett be polgármester-jelöltnek, mi magunk kértük fel.”

A Momentum helyi vezetője ezután arra is kitér, hogy nincs még egy hete, hogy bejelentették az ellenzéki megállapodást a Párbeszéd, MSZP, DK és a Momentum országos vezetői, ami szerint Ferencvárosban a PM állíthat jelöltet. Ezeknek a pártoknak a helyi emberei mind el tudják fogadni Andit, akivel a helyi Jobbik és egyéb független képviselők is szimpatizálnak- ezzel cáfolja is a sajtóban megjelenő híreszteléseket.

De arról is beszámol, hogy “több cikkben is felmerült, hogy a PM esetleg az LMP-nek tartja fenn a kerületet, ha bejutnak az EP-be. Pletyka szinten mi is hallottuk nevek áradatát a Párbeszédtől. Mi pletykákra nem figyelünk oda.”- vélekedik Nagy a cikkekről

Zárás képen Nagy Tibor elmondja, hogy “Remélik, hogy a városi szinten olyan embert fognak bejelenteni, aki hasonlóan beágyazott és integratív, mint Jancsó Andrea, már csak azért is, hogy hasonlóan jó esélyei lehessenek. Sajnos nem látunk ilyen embert helyben, beleértve Baranyi Krisztinát is, aki karizmatikus ugyan, de minden, csak nem integratív.”

Reméljük, hogy a pártok helyi szervezeteinek preferenciái és a helyi szavazók érdekei figyelembe lesznek véve a városi szinten, és kíváncsian várjuk a Párbeszéd által megnevezendő embert- fejtette ki a Momentum politikusa.

Forrás: Hírklikk