CIKI-CÖKA bácsi hazugságai

Dr. Dávid Ferenc       2021. január 28. 12:15 2021. jan. 28. 12:15

„Az Orbán-kormány az elmúlt több mint tíz évben szemmel láthatóan nem volt érdekelt az ellenzéki pártok eltüntetésében. Erejét a közjó kialakításának szentelte. Időnként talán túlzott mértékben tett tanúságot politikai kulturáltságáról. Békésen eltűrte a hazudozást és az országunk kiárusításával foglalkozók magatartását. Tiszteletben tartja a népfelség elvét, kikéri az emberek véleményét sorskérdéseikről. (…) Érdemes elgondolkodni, figyelembe véve a harminc éves majdnem rendszerváltás tapasztalatait, hogy pártpolitikai viszonylatban miért nem sikerült az egészséges versenyszellemet kialakítani az ellenzékinek mondott pártokkal. Miként lehetséges, hogy a bolsevik, kommunista, liberális fasiszta nézeteket valló ellenzék még mindig politikai tényező lehet? (…) 2022-ben folytatni kell a jövőnket jelentő, családokra alapozott legitim kormányzást.” ( Dr. Csizmadia László – CÖKA elnök)

Egy hete arról írtam, hogy az USA új elnökének a CÖF-CÖKA „kisegyüttes” levelet írt, amelyben alaposan kioktatta Joe Bident, és továbbképzést tartott számára „demokrácia tantárgyból”. Röhögött is ezen az internet népe, hiszen köztudott, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a kormány parancsára tanította móresre az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökét.

Dr. Csizmadia László Békemenet alapító, a CÖKA kuratóriumának elnöke (nálam ezután: CIKI-CÖKA bácsi) tovább osztotta az észt, és a Magyar Hírlap szerdai hasábjain – az amerikai demokraták után – most a magyar demokratákat vette célba, és tartott nekik politikai illemtanórát. A fenti idézett cikk minden mondatát érdemes lenne elemezni, de én önkényesen csak néhányra fordítok figyelmet.

– Az Orbán kormány valóban nem érdekelt az ellenzék teljes eltüntetésben, hiszen nemzetünk vezetőjének, ha nem is nagyon, de azért ügyelnie kell a látszatra. 16 évnyi EU-tagság után, nehéz lenne elmagyarázni Berlinek, Brüsszelnek, Bécsnek (hogy csak a „b” betűsöknél maradjak), hogy olyan magas színvonalú és közmegelégedettséget élvező kormányzás van mostanság Magyarországon, hogy már nincs is szükség demokratikus kontrollra, és az azt gyakorló ellenzékre. Ugyanakkor ország-világ tudja, hogy a teljes Fidesz-gépezet (beleértve a közpénzelt médiát, az Állami Számvevőszéket és nem utolsó sorban a CÖF-CÖKA hadtestet) legfőbb feladata a politikai vetélytárs gyalázása és meg nem engedett eszközökkel való gyengítése.

– Csizmadia doktor – CIKI-CÖKA bácsi – azt hazudja a szemünkbe, hogy az Orbán rezsim tiszteletben tartja a népfelség elvét és a közjót szolgálja. Állítja ezt egy olyan országban, ahol a miniszterelnök egy személyben és direkt módon irányítja a Parlamentet, az Alkotmánybíróságot, az operatív törzset és az Idősek Tanácsát. Minden számottevő beruházás az ő engedélyén múlik, még az is, hogy – a közjó jegyében – ki lesz a kivitelező. Én nem csodálkoznék azon sem, ha a február 1. napjától a Covid elleni oltások beadására is vállalkozna a kormányfő, hiszen plebejus miniszterelnökként minden magyar életéért felel. Nem az orvosok és ápolók, hanem a „Népfelséges” Nagyúr. Kegyeltjei, lekötelezettjei és kitartottjai ülnek minden fontos, és kevésbé fontos pozícióban. A köztársasági elnök sem „üzemel”, leglényegesebb megnyilvánulása az ismétlődő és unalmas újévi köszöntő.

– Az Orbán-kurzus nyíltan népszavazás-ellenes, a nép szava tehát nem számít. Ugyanis nem az emberek véleményét akarja megismerni, hanem a választópolgárok beletörődöttségének és elégedetlenségének fokára, illetve kollektív ellenállásuk erejére kíváncsi. Ha az gyenge, akkor szemérmetlenül és direkt módon keresztülviszi akaratát (CEU, MTA, SZFE), ha szervezett és érdemi a szembefordulás (vasárnapi zárva tartás, internet-adó) akkor azonnal visszakozik. Ezt nevezi CIKI-CÖKA bácsi a sorskérdésekbe való beleszólás jogának. Lelke rajta!

– És, hogy miért nincs versenyszellem? Mert a Fidesz (és elnöke) retteg az egészséges versengéstől, hiszen abban benne van a vereség kockázata. Csak olyan megmérettetésre vállalkozik, ahol a szabályok számára kedvezőek és a győzelem csaknem biztos. Ha mégis alulmarad (lásd Budapest esete), akkor jön a bosszú. Nem csak a politikai riválisokon vesz elégtételt, hanem bünteti a teljes választói közösséget is.

– CIKI-CÖKA bácsi – elég primitív módon – hamis és értelmetlen jelzőkkel akarja elszigetelni az egyre erősödő ellenzéket. A „bolsevik, kommunista, liberális fasiszta” minősítés természetesen hazug, és azt célozza, hogy a politikai vetélytárs félelmet keltő bűnözői csoportnak látszódjék. Aljas inszinuáció ez, magyarul megtévesztő rágalom. Ezzel a félrevezető és becstelen a besorolással állítja szembe a mindig ártatlan, demokratikus elkötelezettségű és a jövőnket jelentő Orbán-rezsimet, amelynek hatalmon maradása szerinte minden magyar érdeke, és minden magyar számára üdvözítő. Na, ez CIKI-CÖKA bácsi legnagyobb hazugsága!

Csizmadia László nem autonóm politikai szereplő, csupán eszköz a hatalom kezében. De, ha időben jól kistafírozzák (már megtörtént) és „beélesítik”, akkor veszélyes és pusztító fegyverré válhat. Gondoljanak csak egy súlyos, 2022-es Fidesz-vereségre! Vajon ki fogja utcára hívni a galamblelkű, erkölcsös, keresztény-konzervatív erőket? Ki fog blokádra szólítani, és ki fog harsányan választási csalást emlegetni? És ki fogja szervezni az Igaz Magyarok Menetét, természetesen a nagybetűs Béke jegyében? Bevetésre kész: Csizmadia, Bayer, Bencsik, Fricz, ifj. Lomnici, azaz a békehadtest vezetői. Ma még csak sértegetnek és rágalmaznak. És holnap?