Civil szervezetekkel indít országos kampányt az MSZP a szabad vizek védelmében

HírKlikk 2021. május 28. 14:37 2021. máj. 28. 14:37

Leszavazták a fideszesek az MSZP által benyújtott, a civilek által kívánt és sürgetett, a természetes vizek védelméről szóló országgyűlési határozati javaslatot.

A családok kirekesztése és az egészséges természeti környezet tönkretétele a legsúlyosabb probléma azzal, ahogy a fideszes maffia magánosítja és teleépíti a partokat – mondta el Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, péntek reggel a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Valamennyi természetes tó partján elindultak ezek a folyamatok: a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Fertő-tónál nagyon durván, de a tatai Öreg-tó is belekerült ebbe a halmazba. Az látható, hogy ami mozdítható, azt mozdítja a mostani kormánypárti többség, de amikor a természetes vizeinkről, élőlényeinkről, élőhelyeinkről van szó, akkor különösen érzékeny ez a kérdés, hiszen itt nem lehet pusztán beruházási, üzleti szempontból nézni ezeket a kérdéseket” – mutatott rá Molnár.

Elmondta, pártja felháborítónak találja, hogy a magyar családokat kirekesztik azzal, hogy fizetőssé teszik többek közt a strandokra való bejutást, a természeti értékeink védelmének semmibevételét pedig még inkább elítélik. „Gátlástalan befektetői szempontok alapján zajlanak az események, és erre még egy adalék, hogy nyilván a kormányközeli vállalkozók élveznek prioritást, de ezen már nem is csodálkozunk” – emlékeztetett Molnár azt követően, hogy szerdán a parlament fenntartható fejlődés bizottságának fideszes többsége még nyilvános vitára sem engedte a természetes vizeket védő MSZP-s határozati javaslatot.

„Nem adtuk fel a küzdelmet; talán úgy is mondhatnánk, hogy minden idők egyik legnagyobb kampányára készülünk ezen a nyáron: a strandok, az élőlényeink, élőhelyeink és a természetes vizeink védelmében a Magyar Szocialista Párt egy nagyszabású kampányt fog elindítani” – jelentette be.

Elmondta, elsősorban nem politikai a kampány indíttatása, bár szeretnének arra is rámutatni,  hogy ennek a „kormányzásnak” véget kell érnie 2022-ben. „Emellett a helyi lakossággal, civil szervezetekkel, például Agárd-Gárdony térségében, vagy a Balaton partján, tucatszám vannak olyan civil kezdeményezések, amelyek támogatják ezeket a törekvéseket az ellenzék részéről, hogy óvjuk meg, védjük meg ezeket a közös értékeinket. Tehát lehet azt mondani, hogy egy általános mozgalom, egy népmozgalom indul ebben a kérdésben” – húzta alá az MSZP pártigazgatója.