CÖF: álcivil szervezetek támadják a magyar kormányt

HírKlikk 2019. szeptember 17. 15:40 2019. szept. 17. 15:40

Az Európai Polgári Kezdeményezés intézményével visszaélve álcivil szervezetek indítottak támadást az európai szuverenista kormányok, például a magyar és a lengyel kormány ellen - jelentette ki Fricz Tamás, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának tagja a CÖF (Civil Összefogás Fórum) és a CÖKA keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politológus szerint az álcivil kezdeményezések egyike egy a "jogállamiság tiszteletben tartása" érdekében indított aláírásgyűjtés. A másik szankcionálni kívánja az uniós forrásokkal történő csalásokat és visszaéléseket, a harmadik pedig felfüggesztené az uniós források kifizetését azokban a tagállamokban, ahol az igazságszolgáltatás nem lép fel hatékonyan a korrupció ellen.

A kezdeményezések tartalmilag kísértetiesen visszahangozzák azokat a vádakat, amelyeket a többi között Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság (EB) távozó elnöke, Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Frans Timmermans, az EB alelnöke hangoztatnak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben - fogalmazott Fricz Tamás.

Mindez azt jelenti, hogy a civileknek szánt népi kezdeményezés intézményét a neoliberális, föderalista és globalista elitek szolgálatába állítják - tette hozzá.

Forrás: MTI/Hírklikk