Csak a beoltott katonák, rendőrök és börtönőrök kapják meg a hat havi fegyverpénzt

HírKlikk 2021. december 22. 09:12 2021. dec. 22. 09:12

Az új belépők is kaphatnak a választás előtti juttatásból, ha vállalják a három évnyi szolgálatot. Ha viszont a munkaviszonyuk hamarabb megszűnik, akkor vissza kell fizetniük a teljes hat havi juttatást.

Csak akkor jár a hat havi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak, rendőröknek, büntetés-végrehajtásban dolgozóknak, ha január 31-ig beoltatják magukat – derült ki a juttatásról szóló kormányrendeletből, vette észre az RTL.hu.

Orbán Viktor még szeptemberben jelentette be a fegyverpénznek nevezett juttatást, ami először 2023-ra vonatkozott, majd utána előrehozták 2022 februárjára – nyilván a választás miatt. A rendőrök, katonák és a bv-s állomány mellett, a katasztrófavédelem, a NAV pénzügyőrei, az idegenrendészet és a terrorelhárítás alá tartozók is kapnak a juttatásból.

Az érdekképviseletek szerint a végső szabályozás több pontja is elfogadhatatlan, a pénzosztásból például kimarad az a mintegy 15 ezer munkavállaló, aki nem a hivatásos állomány tagja, valamint azok is, akik nyugdíjból mentek vissza dolgozni. A rendőrök elégedetlenségét jól mutatja, hogy több százan nem várták meg a fegyverpénzt, inkább leszereltek, amíg tudtak.

Az rtl.hu kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság kiküldött egy adatsort, ebből a lap szerint az derült ki, hogy összességében mintegy 500-an távozzak a rendőrségtől.