Csaknem ötvenmilliárdos szállodafejlesztésbe kezd Mészáros Lőrinc cége

HírKlikk 2021. február 8. 13:53 2021. feb. 8. 13:53

Korszerűsítik az Orbán haverjának érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels épületállományát.

Egyszerre indított el 14 szálloda korszerűsítési projektjét 30 milliárd forint önerőből és a hozzá kapott 17,7 milliárd forintos Kisfaludy-pályázati támogatásból a Hunguest Hotels Zrt. – írja a Világgazdaság.

A lap egy interjút közöl a társaság tavaly kinevezett vezérigazgatójával, Détári-Szabó Ádámmal, aki szerint a Hunguest a hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programját tervezi megvalósítani. „Olyan szükséges beruházásokat is elvégzünk, amelyekre már nagyon megérett az idő”.

Az elnyert támogatásról szólva Détári-Szabó azt mondta:

„A legnagyobb összeget nyerte a Hunguest, igen, hiszen mi vagyunk a legnagyobb vidéki szállodalánc, a projektenkénti pályázati támogatásunk viszont nem kiugró, szállodánként 1,26 milliárd forintos átlag jön ki, a fajlagos költség nem nálunk a legnagyobb. A pályázati keretből összesen 35 projekt kapott támogatást, a mi 14 szállodánk a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el”

Az interjúban a felvásárlási lehetőségek is szóba kerültek, ezekről a vezérigazgató azt mondta:

„Mint minden piaci szereplő, és mint Magyarország egyik vezető turisztikai vállalata, természetesen mi is folyamatosan nézzük az akvizíciós lehetőségeket, és vizsgáljuk az optimális belépési pontokat. Ugyanakkor a tőzsdén lévő Opus Global Nyrt. leányvállalata vagyunk, ezért bennfentes információnak minősülne bármilyen egzakt válasz, ami befolyásolhatná a részvényárfolyamot. Az nyilvánvaló, hogy mind az ingatlanpiac, mind a turisztikai szektor változásban van, és mindig vannak lehetőségek"

Forrás: Világgazdaság