Csasztuska a kisvasúthoz

HírKlikk 2019. július 11. 13:28 2019. júl. 11. 13:28

Különleges apropót kapott Dé:Nash legújabb klipje, aminek a megihletője Orbán játékszere, a felcsúti kisvasút. A fiatal magyar rapper a klip készítésekor még nem tudhatta, hogy a kisvasút ismét téma lesz, annak tervezett meghosszabbítása miatt. Olyan sorok hallhatók benne mint „Nincs több tender, nincs több pénz, bepöccent ránk az EU és ránk se néz: a vonat nem érti, éhes, emiatt végtelen mérges, fújtat zakatol nem bírja, lemegy a torkán a masiniszta"

„Flex, drága járművek, arany” – ezzel a pár szóval „vezeti be” a rapper legújabb klipjét a YouTube-on:

A művet tehát a felcsúti kisvasútnak szentelte, pedig készítésekor még nem tudhatta, hogy a szövegnek különös aktualitást ad az, hogy – mint beszámoltunk róla – Orbán Viktor bizony tovább akarja építtetni a „szellemvasútat”.

hvg.hu birtokába került kormányzati javaslat szerint ugyanis Bicskéig is meghosszabbíthatják az alig használt, uniós forrásokból létesített vasútat. Orbán persze azt meg is ígérte... emlékeznek még? 2015-ben azt mondta, hogy „Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”. 

Mindenesetre Dé:Nash – akinek nem ez az első rezsimellenes műve – azt ígéri, hogy továbbra sem áll le. Mint Facebook oldalán írja: „A nyár folyamán elsőként ez a szám jelenik meg, két másik követi majd a későbbiek folyamán!”

Forrás: Hírklikk