Csináld csak Flóri, majd lesz valami...

HírKlikk 2017. június 18. 19:06 2017. jún. 18. 19:06

Olvasom, hogy Farkas Flórián a Lungo Drom újonnan megválasztott vezetője missziós programot indít a cigányság felemeléséért. A misszió magyarul küldetést jelent. Farkas Flóriánnak tehát mostantól küldetése van.

Szép dolog, nagyon szép. Azt viszont nem nagyon értem, hogy miért mostantól van küldetése, és mi a fenéje akkor volt eddig. Merthogy Farkas elvileg negyedszázada dolgozik a roma társadalomért, a Lungo Drom vezetőjeként, és (egy ideig) az Országos Roma Önkormányzat elnökeként.

Érdemes lenne megkérdezni a rakaczai, vagy a jásztelki cigányokat, hogy ők ebből mit éreztek eddig. Mit éreztek például a hírhedt Híd a munka világába nevű szervezet tevékenységéből.

Tudják ez volt az, amit Farkas gründolt össze, de igazából sosem tudott beindítani. Másfél milliárd viszont elfolyt. Hogy hová, azt senki sem tudja. Pontosítok: aki tudja, az nem mondja el... annyit azért tudunk, hogy irodabútorra például 31 milliót költöttek. Irodaházra meg 200 milliót. Nem leszek demagóg, de ennyi pénzből elég sok román akár segíteni is lehetett volna.

Akár kvízkérdés sor is lehetne, hogy mit tett eddig Farkas Flórián a romákért, mik voltak azok az intézkedései, amelyekkel szebbé-jobbá tette az életüket, amelyek tényleg segítették a társadalmi integrációikat...
Lehet, hogy eddig az volt a baj, hogy nem volt missziója. Na majd mostantól!