Csődkormányzás helyett adócsökkentést követel az MSZP

HírKlikk 2022. november 24. 17:10 2022. nov. 24. 17:10

Az MSZP társelnöke szerint „fideszes csődkormányzás" helyett adócsökkentésekre lenne szükség.

Hidegek az iskolák és a munkahelyek, egymás után zárnak be a közintézmények, a kisvállalkozások csődbe mennek, a villanyért és a gázért százezreket kell fizetni, a boltokban áruhiány van, a benzinkutakon pedig üzemanyaghiány – értékelte Komjáthi Imre csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hová juttatta az országot a Fidesz az elmúlt fél évben.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, a kormányoldal úgy tesz, mintha semmi köze nem lenne mindehhez, és összevissza hazudozik: először háborús inflációról beszélt, aztán kitalálta a szankciós inflációt, miközben a drágaság már tavaly óta tombol.

Eközben „Orbánék Európa legmagasabb áfájával nyerészkednek a drágaságon, de cserébe szinte már semmit nem adnak." Ha valaki kórházba kerül, „a fideszes csődkormány azt mondja, ápolják őt a családtagok" – fűzte hozzá Komjáthi Imre.

A megoldás szerinte az lenne, ha az alapvető élelmiszerek áfája 0 százalékos lenne, és a 12 forintos paksi áramot annyiért adnák, amennyibe az kerül. A lakossági rezsi adóját öt százalékra csökkentené az MSZP – tette hozzá.