Csúcspontjához érkezik a Krisna-hívők ételosztó sorozata

HírKlikk 2019. december 23. 11:51 2019. dec. 23. 11:51

Csúcspontjához érkezik az Ételt az Életért Alapítvány adventi ételosztó sorozata, amely az elmúlt évtizedekhez hasonlóan, Budapesten tetőzik. A Krisna-hívők a megszokotthoz képest, új fővárosi helyszínen rendezik meg a háromnapos Karácsonyi Szeretetlakomát, amelynek során több mint négyezer adag meleg ebéddel és élelmiszer segélycsomaggal segítenek a rászorulóknak.

Az ünnepi ételosztást az adventi időszakban tucatnyi vidéki akció előzte meg. Több száz tonna tartós élelmiszer és több ezer adag ebéd talált így gazdára. A humanitárius szervezet kifejezett célja, hogy a hátrányos helyzetű vidéki régiókban is segítse a rászoruló lakosságot minőségi, egészséges ételeivel.

A Krisna-hívők szegény-élelmezési missziója idén 30 éve végzi munkáját hazánkban. Idén tehát harmincadik alkalommal töltik a téren az ünnepeket embertársaik megsegítésével. Az Ételt az Életért Alapítvány – a vallási előírásoknak megfelelően – a kegyesség, az együttérzés és a gondoskodás jegyében jött létre. Kezdetben száraz élelmiszerek, gyümölcsök, később meleg ételek osztásával indult útjára a program, mára azonban egy országos, több főző- és tálalókonyhával rendelkező, komplex ellátási rendszerré fejlődött.

A Krisna-hívők nemcsak az ünnepek során osztanak meleg ebédet és kiegészítő élelmiszereket, hanem az év minden napján. Így januártól ismét folyamatosan segítik majd a társadalom elesettjeit a fővárosban és vidéken.

Forrás: MTI-OS