Czeglédy Csaba: Szavazzanak az ellenzék jelöltjére!

Wirth 2018. október 11. 15:16 2018. okt. 11. 15:16

Szombathelyen október 14-én, azaz most vasárnap időközi választás lesz Czeglédy Csaba volt választókerületében, mivel a tavaly júniustól előzetesben lévő, volt városi képviselő egy évig nem tudott részt venni a közgyűlésen, így a vonatkozó szabályok szerint elveszítette mandátumát.

Csak egyetlen választókerületről van szó, egyetlen képviselői helyről, de ennek ellenére nagyon fontos lesz az eredmény.

Ha baloldali, vagyis ellenzéki képviselő nyer vasárnap, akkor a közgyűlésben marad a patthelyzet, és a fideszes városvezetésnek továbbra is szüksége van Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szavazataira, ami állandó egyeztetéseket igényel. Bónusz, hogy egy ellenzéki győzelem esetén az egész országnak megmutathatják, hogy a Fidesz legyőzhető.

Ha a fideszes jelölt nyer, akkor Szombathelyen is megvan az abszolút többsége a kormánypártnak, nincs szükségük Molnárra, a frakciófegyelem alapján sokkal könnyebben, kevesebb vita és egyeztetés nélkül intézhetik az ügyeket. Ráadásul a Fidesz-központ felé is demonstrálhatják, hogy Szombathely is teljesen az övék.

A választás fontosságát jelzi, hogy a baloldali ellenzék összefogott, közösen indítják László Győző jogászt, támogatóihoz később a Momentum is csatlakozott.

Az előzetesben lévő, volt városi képviselő egyik ügyvédjének elmondta: 

Czeglédyt büszkeséggel tölti el, hogy húsz éven keresztül képviselhette a Derkovits lakótelepen élőket a szombathelyi közgyűlésben. Hatalmas fájdalom volt számára, hogy ezen kötelezettségétől és jogaitól súlyosan, törvénysértő módon megfosztotta a Csongrád Megyei Főügyészség. 

Dr. László Győzőt egy jó embernek tartja, aki nem fél a munkától és mindig kiáll az emberekért. Czeglédy Csaba azt kéri, hogy szavazzanak László Győzőre olyan bizalommal, ahogy korábban Csabára is tették ezt.