Demeter Szilárd díjat kapott – igaz, az általa vezetett múzeum támogatta a rendezvényt

HírKlikk 2020. október 13. 19:10 2020. okt. 13. 19:10

Az Öröm a zene tehetségkutatón kapott különdíjat a miniszteri biztos. A rendezvényt a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) támogatta.

A Musicmedia.hu számolt be arról, hogy a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) idén is átadta az Öröm a zene szakmai díjakat tíz kategóriában.

A Telex azt vette észre, hogy a különdíjat idén Demeter Szilárd, a popkultúra megújításáért és társadalmiasításáért felelős kormánybiztos kapta, miközben a Demeter vezette Petőfi Irodalmi Múzeum a döntő támogatója volt.

„Ha öt év múlva nem lesz jobb a magyar könnyűzenének és a magyar könnyűzenészeknek, akkor ezt a díjat visszaadom” – hangoztatta Demeter, amikor átvette a díjat.

„A szervezet vezetősége kizárólag szakmai alapon hoz döntéseket, kerülve a politikát. Demeter Szilárd könnyűzenéért felelős miniszteri biztos azzal érdemelte ki a díjat, hogy elkészített egy olyan könnyűzenei stratégiai tervezetet, amelyre a könnyűzenei szakma már nagyon régen vár és amellyel gyakorlatilag a teljes szakma egyet is ért” – indokolta döntését a HANOSZ a Telex kérdésére.

A tehetségkutató program fődíját egyébként idén a Kontraszt nevű zenekar nyerte.