Demeter Szilárd zenekara is fellép az intézménye által támogatott rendezvényen

HírKlikk 2020. október 26. 16:00 2020. okt. 26. 16:00

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is támogatja azt a zenei rendezvényt, ahol fellép többek között Demeter Szilárd zenekara is.

A Telex számol be arról, hogy egyértelműen összeférhetetlenségnek tűnik, hogy Demeter Szilárd fellép a rendezvényen, hiszen ő a PIM főigazgatója és tagja az NKA bizottságának.

Az 1Kárpát-medence Fesztivált az A38-on tartják, négy napon keresztül. A koncepció szerint, határon túli kötődésű zenekarok lépnek fel a november 5-8. között zajló rendezvénysorozaton. Érkeznek együttesek Erdélyből és a Felvidékről, illetve fellép Lajkó Félix és DJ Palotai is. 

A fellépők között ott lesz a Loyal Apples’ Club, amelynek tagja – az egyébként erdélyi származású – Demeter is, de a banda részese Megadja Gábor is, aki a PIM-főigazgatója, azaz Demeter tanácsadója.

 A zenekar Facebookja szerint, a együttes kapcsolattartója Dénes Adél, aki nem mellesleg a PIM által szerkesztett, közpénzből fenntartott Hajónapló nevű kulturális felület egyik szerkesztője is.

Nem ez az első eset, hogy Demeter összeférhetetlenség-gyanús helyzetbe kerül. Korábban egy díjat kapott egy olyan rendezvényen, amit szintén az általa vezetett PIM támogatott.