Deutsch Tamás: csoda történt Európában

HírKlikk 2019. november 12. 18:49 2019. nov. 12. 18:49

Harminc évvel ezelőtt, a berlini fal leomlásával, a magyar, a lengyel és a csehszlovákiai rendszerváltozás folyamatával csoda történt Európában, hiszen a 20. század legördögibb, legsötétebb és legkegyetlenebb diktatúráját, a kommunizmust sikerült a szabadságszerető közép-európaiaknak legyőzniük - jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő Brüsszelben kedden.

Deutsch Tamás az Európai Parlamentben tartott, a kommunizmus 30 évvel ezelőtti összeomlása utáni közép-európai örökségről szóló konferencián elmondott beszédében kiemelte, a rendszerváltoztató eseményeknek köszönhetően a kommunista rendszerek megdöntésének és összeomlásának máig ható pozitív következménye, hogy megteremtődött Európa békés újraegyesítésének feltétele.

Szavai szerint szomorú, hogy 1989-et követően másfél évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a volt szocialista országok teljes jogú tagjai legyenek az Európai Uniónak.

"Ugyanakkor immár másfél évtizede, hogy beérett a gyümölcse annak, amit a 1989-ben tettünk Európa újraegyesítéséért" - fogalmazott.