Deutsch Tamás: Nem tudják elvenni a Fidesz alelnöki helyeit

HírKlikk 2019. július 23. 18:10 2019. júl. 23. 18:10

Nem tudják elvenni a Fidesz szakbizottsági alelnöki helyeit – így kommentálta a PestiSrácok.hu-nak Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, hogy szeptemberre halasztotta az EP az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság alelnökének kinevezését. 

A LIBE bizottság alelnökének Hidvéghi Balázst jelölte a Fidesz, illetve az EPP. A Zöldek váratlanul bejelentették, hogy ellenjelöltjük van. Az Európai Néppárt küldöttsége rövid tanácskozás után azt javasolta, hogy halasszák el az alelnök megválasztását.

A kulturális és oktatásügyi bizottság ülésén Bocskor Andrea kinevezését is elhalasztották. Döntését ez esetben a testület elnöke ezt azzal magyarázta, hogy nem akarja nézeteltéréssel indítani a szakbizottság munkáját. És elnapolták Trócsányi Lászlókinevezését is az alkotmányügyi bizottságban.

“Akárhogy áskálódik a ‘hazafiatlan népfront’, nem tudják elvenni a Fidesz szakbizottsági alelnöki helyeit. (…) Pancserpuccs. Ennyi”

– így kommentálta Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a PestiSrácok.hu-nak, hogy szeptemberre halasztotta az EP az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság alelnökének kinevezését. 

Deutsch Tamás szerint az alelnök az Európai Néppárttal való korábbi megállapodás alapján a Fidesz politikusainak sorából kerül ki. Ezt torpedózták meg magyar baloldali, liberális politikusok, akik az új Európai Parlament megalakulása óta támadják magyar képviselőtársaikat, gyengítve ezzel hazánk érdekérvényesítő képességét. Egyébként nem túl sikeresen. A Fidesz 13 politikusa lát el fontos tisztséget az új Európai Parlamentben.

Forrás: Hírklikk