Diákok követelik, a kormány tegye lehetővé az online oktatásra való átállást!

HírKlikk 2021. november 20. 09:15 2021. nov. 20. 09:15

Az ADOM Diákmozgalom szerint a rohamosan növekvő napi megbetegedéseket a leghatékonyabban a személyes kontaktusok visszaszorításával lehet csökkenteni. Ezért azt javasolják, hogy ahol szükséges, a kormány tegye lehetővé a digitális vagy a hibrid oktatást. 

Az ADOM Diákmozgalom petíciót indított, amelyben az online oktatás mellett kardoskodnak. A diákok azt szeretnék elérni, ha az igazgató a tanári karral együtt úgy ítéli meg, hogy a magas fertőzésveszély miatt biztonságosabb átállni digitális oktatásra, akkor legyen lehetőségük meghozni ezt a döntést helyi szinten.

Amennyiben az iskola úgy határoz, hogy maradna a jelenléti oktatásnál, a diákok az alábbi intézkedések bevezetését követelik:

Ha valaki egy osztályból Covid pozitív lesz, az egész osztály álljon át digitális vagy hibrid oktatásra. Miután mindenki meggyógyult, vissza lehet vezetni a jelenléti tanítást. A folyosókon tegyék kötelezővé a maszkhasználatot, a tanteremben meg állandó ülésrend legyen maszkhordási kötelezettség nélkül, a lehető legnagyobb távolságtartással.

Tegyenek ki az iskola minél több pontjára kézfertőtlenítőszert és szappant, és vezessék vissza a lázmérőzést.

A diákok azt is szeretnék, hogy népszerűsítsék az oltás felvételét! Úgy vélik, az oltás védelmet nyújt a súlyos megbetegedés ellen, illetve akiket beoltottak, megbetegedés esetén nem haltak bele a vírusba.

Ha bármelyik diák rosszul érzi magát, legyen megengedett a hiányzása. Szerintük agy világjárvány közepén érdemes lenne lazítani a hiányzás szabályain. Javasolják, hogy a betegség miatti hiányzás legyen automatikusan igazolt hiányzás, ha a szülő is megerősíti gyermeke rosszullétét. Úgy gondolják, a szülő is meg tudja állapítani ha beteg a gyermeke, az igazolások miatt ne érje plusz terhelés a háziorvosokat.

A petíciót eddig több, mint 3600 diák írta alá.