Díjat kapott Soros György a bátorságáért

HírKlikk 2019. április 21. 14:55 2019. ápr. 21. 14:55

Ebben az évben Soros György kapta a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány bátorság-díját. A milliárdos a díjat mindazok nevében vette át, akikkel az évek folyamán együtt dolgoztak, és akik közül a hatalmon lévők most sokakat démonizálnak, "a nép ellenségének" nyilvánítanak és el akarnak hallgattatni - írja a Népszava.

A lap kiemeli, hogy Soros a beszédében megemlítette Orbán Viktort is. A milliárdos szerint ugyanis Orbán egyfajta szupergonoszt faragott belőle, aki a magyar nemzet feltételezett keresztény identitására tör. 

"De én nem élek Budapesten, nem úgy, mint néhányan a támogatottjaink közül, például Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság elnöke, akinek minden nap együtt kell élnie a szervezett ellenségességel, csak mert a menekültek jogait védi"

- nevezett meg egy támadásoknak kitett magyar civil aktivistát.

Soros György a díjjal járó 10 ezer dollárt az angol nyelvű Hungarian Spectrum  blognak ajánlotta fel, amely szerinte fontos feladatot tölt be azzal, hogy az egész világ számára elérhetővé teszi azt, amit Orbán Viktor odahaza  mond.

A Hungarian Spectrumot tizenkét éve írja Balogh S. Éva, 56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora. Sokáig maga fedezte a bloggal kapcsolatos költségeket, de az utóbbi időben olykor adományokat kér olvasóitól. Naponta megjelenő cikkeit sok külföldi tekinti a magyar valóságot hitelesen bemutató írásoknak. 

Via: Népszava