DK: Bayer Zsolt kérjen bocsánatot

HírKlikk 2019. március 18. 15:41 2019. márc. 18. 15:41

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért. Ha egy szélsőjobboldali gépfegyverrel megöl 50 embert csak azért, mert ők muszlimok, akkor nem összeesküvéseket kell gyártani a kimosdatására, hanem elítélni, mint minden tömeggyilkost, legyen bármilyen származású vagy vallású! - írják közleményükben.

"Egy gépfegyveres merénylő 50 embert ölt meg, amikor két mecsetet is megtámadott az új-zélandi Christchurchben. Egy civilizált ember tudja, hogy a terrornak nincs vallása - a gyilkosság mindig gyilkosság.

Bayer Zsolt a blogján mégis a muszlim-ellenes új-zélandi terrorista mosdatásába kezdett, mondván ő csak egy titkosszolgálati akció végrehajtója, aki azért ölt, hogy lejárassa a "bevándorlás-ellenes" kormányokat.

Bayer odáig megy, hogy "most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára".

Ha tehát egy feltüzelt szélsőjobboldali fegyvert fog és tömegmészárlásba kezd, az nem az ő és a szélsőjobb hibája, hanem mindenki másé." - írja közleményében a DK.

"A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért. Ha egy szélsőjobboldali gépfegyverrel megöl 50 embert csak azért, mert ők muszlimok, akkor nem összeesküvéseket kell gyártani a kimosdatására, hanem elítélni, mint minden tömeggyilkost, legyen bármilyen származású vagy vallású! A DK szerint egy ilyen tragédia után Bayer Zsoltnak éppen az ellenkezőjét kellene tennie, mint amit most csinál: beismerni, hogy a szélsőjobboldali terror is terror, és belátni, hogy az idegen-ellenes gyűlöletkeltés hatásai nem érnek véget a szavazófülkékben."

- zárja közleményét a párt.

Forrás: MTI/Hírklikk