Döbbenetes! A MÚOSZ ügyvezetője is a Fidesz álláspontját képviseli a Népszabadság ügyében

HírKlikk 2016. október 10. 10:14 2016. okt. 10. 10:14

Mivel a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke is a Fidesz által képviselt álláspontot ismételte meg a Hír TV-nek nyilatkozva, az érdekvédelmi szervezet korábbi elnökei közös közleményt juttattak el az Országos Sajtószolgálathoz.

"Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) korábbi elnökei, illetve tiszteletbeli elnökeiként az alábbi nyilatkozatot tesszük.

Véleményünk szerint a Népszabadság napilapnak és online változatának a sajtószabadságot durván sértő felszámolása politikai döntés volt. A kiadó Mediaworks által hivatkozott gazdasági konszolidálásnak ésszerűtlen formája volna a Népszabadság puccsszerű kivonása a lappiacról, a márkanév tönkretétele, a termék legstabilabb vásárlóinak (előfizetők) elriasztása.

A fentiek közzétételét azért is indokoltnak látjuk, mert a Magyar Újságírók Országos Szövetsége a történtekre eddig nem reagált, és Tóth Károly ügyvezető MÚOSZ-elnöknek az ügyről a HírTV-nek adott nyilatkozata szerint a Népszabadság kiadását elsősorban gazdasági okokból szüntették meg.

Eötvös Pál, Keleti Éva, Komlósi Gábor, Vince Mátyás, Wisinger István"
Forrás: nepszava.hu