Dobrev Klára: a Néppárt már nem hisz Orbánnak

HírKlikk 2019. március 15. 20:27 2019. márc. 15. 20:27

Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője az ATV Start műsorában arról beszélt, hogy az lenne a legjobb, ha a Fidesz elfogadná a normális európai magatartást, a demokrácia védelmét, az emberi jogokat, és ha abbahagyná végre a folyamatos gyűlöletkeltést.

Dobrev szerint az Európai Néppárt magatartása sokat változott a Fidesszel szemben.

A kérdésre, hogy ő maga mire várt eddig, miért épp most lett a DK listavezetője, Dobrev Klára elmondta: eddig is aktív közéleti ember volt, és úgy gondolta ez elég. Az elmúlt években sokan biztatták őt politikai szerepvállalásra, ennek ellenére tudja, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért. Máris érik támadások, de azt állítja, hogy neki erőt adnak azok az emberek, akik ki mernek állni az ügyükért, akkor is ha sokat kockáztatnak.

Támadják csak nyugodtan, jelentette ki, neki ez is erőt ad. Azért küzd, hogy ez az ország normális és élhető ország legyen, közölte.

A Fidesz szerint Dobrev Klára a Nemzetek Európája helyett olyan birodalom kialakításáért küzd, ahol Brüsszel lenne a hatalmi központ, és ő döntene a migránsok  beengedéséről, a gazdaságpolitikáról, a családtámogatásokról, az adókról.

Dobrev Klára szerint agyrém, hogy mindig Brüsszellel fenyeget Orbán Viktor, hiszen " mi vagyunk az Európai Unió", és Brüsszel mindazok közössége, akik ott ülnek és részt vesznek a döntéshozatalban, így maga Orbán Viktor is.

Forrás: Hírklikk