Dömötör: Brüsszelben vissza kell venni a "birodalmi tempóból"

HírKlikk 2019. április 12. 17:41 2019. ápr. 12. 17:41

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint tizenhat éve, amikor a magyarok döntöttek az európai uniós csatlakozásról, szó se volt arról, hogy bevándorlókat akarnak "idetelepíteni".

 Dömötör Csaba a Facebook-oldalára feltöltött pénteki videóban felidézte: tizenhat évvel ezelőtt ezen a napon, népszavazáson döntött úgy az ország, hogy az Európai Unió tagja szeretne lenni.

"A magyarok közel 84 százaléka döntött a belépés mellett. Ez a döntés mindenkit kötelez, az uniós tagság nemzeti érdek" - jelentette ki.

Úgy folytatta: a tagság támogatottsága Magyarországon az egyik legmagasabb az EU-ban, de ez csak akkor tartható fenn, ha őszintén beszélnek a problémás ügyekről is. 

Elkötelezett tag az ország, de ez nem jelent szótlansági fogadalmat - fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: annak idején egy szó sem volt arról, hogy "megpróbálnak jogokat elvenni tőlünk" és bevándorlókat akarnak idetelepíteni.

Úgy fogalmazott: "szeretjük Európát, benne Magyarországot", de jelentős irányváltásra van szükség. 

Brüsszelben vissza kell venni a "birodalmi tempóból" - mondta Dömötör Csaba -, és ezt szerinte május 26-án, az európai parlamenti választáson lehet "kikényszeríteni".

Forrás: MTI/Hírklikk