Újabb kérdéseket közölt a nemzeti konzultációból Dömötör Csaba

HírKlikk 2020. június 6. 14:30 2020. jún. 6. 14:30

A gyermeket nevelő családok internethasználatára, a hazai turizmus népszerűsítésére és járványügyi figyelőszolgálatra vonatkozó újabb kérdéseket is bejelentett a hamarosan induló nemzeti konzultációból a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati videóüzenetében.

Dömötör Csaba – folytatva a nemzeti konzultációs kérdéseinek bemutatását – a kormány közösségi oldalán megjelent videójában úgy fogalmazott: a digitális tanrend bevezetése nagy erőfeszítést jelentett a tanároknak, a diákoknak és a szülőknek is. Köszönetet mondva helytállásukért, hangsúlyozta: a fokozott internethasználat anyagi értelemben is nagy terhet jelent, ezért azt kérdezi a kormány, hogy támogatják-e a magyarok, hogy járvány idején ingyenes legyen az internet használata az iskolás gyermeket nevelő családoknak, valamint a tanároknak.

A közös teherviselés kapcsán azt is kérdezik, hogy egyetértenek-e a magyarok azzal az alapelvvel, hogy a bankoknak és a multiknak is hozzá kell járulniuk a védekezés költségeihez – mondta.

Kiemelte: arról is szeretnének párbeszédet folytatni, hogy a magyarok támogatják-e a járvány utáni időszakban is a már megindult munkahelyvédő programokat, és egyetértenek-e azzal, hogy külön programokkal kell ösztönözni a hazai termékek vásárlását, illetve népszerűsíteni a belföldi turizmust.

Dömötör Csaba rámutatott: a brüsszeli járványügyi szervezet nem észlelte időben a járványveszélyt, még akkor is mérsékeltnek nevezte a vírus kockázatát, amikor már „itt volt a baj". Ezért azt a kérdést is felteszik, hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra – jelentette be.

Közölte: a kérdőívet postai úton, és később az interneten is ki lehet majd tölteni. Mivel olyan kérdésekről van szó, amelyekről valószínűleg mindenkinek megvan a véleménye, Dömötör Csaba mindenkit arra biztatott, hogy mondja is el azt a hamarosan induló nemzeti konzultációban.

Forrás: MTI/Hírklikk