Donald Trump kilépett a színészek szakszervezetéből

HírKlikk 2021. február 6. 19:35 2021. feb. 6. 19:35

A volt amerikai elnök, aki dicstelen véget ért politikai pályáját megelőzően filmekben is kapott kisebb szerepeket, döntéséről levélben értesítette a Színészek Szakszervezetét. Trump ezzel tulajdonképpen a tervezett kizárását előzte meg. A szakszervezet igen rövid válaszleveléből az derült ki, hogy nem vették nagyon a szívükre a döntést.

Donald Trump kilépett az amerikai Színészek Szakszervezetéből ~ írja a BBC nyomán az Index. A washingtoni Fehér Ház előző lakója nyilvános levelet írt a szakszervezet (Screen Actors Guild) vezetőségének. „Azért írok nektek, mert hallottam arról, hogy az úgynevezett fegyelmi bizottság kezdeményezte a szervezetből való kizárásomat. Kit érdekel!” – kezdte levelét az amerikai elnök. 

A levél következő részeiben Trump a saját érdemeit és a szakszervezet kudarcaikat részletezi, végül pedig közli, hogy lemond a szervezetben betöltött tagságáról. „Az égvilágon semmit sem tettetek értem” – fejezi be a színészi pályáját lezáró levelet.

A szakszervezetet láthatóan nem rendítette meg a volt elnök döntése, és mindössze azt válaszolták Trump levelére, hogy „köszönjük szépen”. 

Trump több mint 30 éve volt tagja a 160.000 ezer embert számláló szakszervezetnek.