Donáth Annára repeszt a Ripost

Föld S. Péter 2019. augusztus 14. 07:47 2019. aug. 14. 07:47

Behívatta Névtelen Szerkesztő a Nevenincs Nulla kollégát, mélyen a szemébe nézett, majd miután ez utóbbi befejezte a bokacsattogtatást, Névtelen Szerkesztő rövid hatásszünet után azt mondta: Donáth Anna. Nevenincs Nulla már ekkor érezte, hogy nagy dolgok vannak készülőben. Kellene valami terhelő erről az Annáról, mondta Névtelen Szerkesztő. Szaftos, ha lehet. Tetszett az ötlet Nevenincs Nullának, testhezálló feladatnak érezte. Lejáratás, karaktergyilkosság, könnyű ujjgyakorlat neki. Rögvest eszébe is jutottak Gulyás Gergely szavai, amit a morális fölényről mondott. Hogy az náluk van, jobboldali újságíróknál.

Kiflit lopott a Budaörsi Teszkóban a Donáth Anna, mondta Nevenincs Nulla, és már vette is elő a szolgálati szövegszerkesztőjét, hogy sztorit eszközöljön a témából. Hülye vagy? Ezt már Névtelen Szerkesztő kérdezte. A kifli már volt. Meg különben is. Asszociációkat ébreszt az emberekben.

Azt már nem, mondta Nevenincs Nulla. Ez nincs benn a feladatkörömben. Hogy ilyen nehéz szavakat írjak le, mint asszociáció. Aztán felcsillant a szeme. Rénszarvasra vadászott Svédországban. Hülye vagy, mondta Névtelen Szerkesztő. Helikopteren utazott az egyik ismerőse lakodalmára, próbálkozott Nevenincs Nulla. Szaros pelenkát lóbálva sétált egy horvátországi parkolóban, disznótelepet vásárolt a 80 pluszos mamája nevére.

Te hülye, ez mind mi vagyunk, mondta a Névtelen Szerkesztő. Olyan, mintha felköpnénk levegőbe, aztán aláállnánk. Nekünk az a sztori kell, amibe beleremeg Magyarország. Addig agyaltak, mígnem kitalálták, hogy lesz egy Nemlétező Levélíró. Akit Donáth Anna szexuálisan zaklatott. Már meg is volt a történet, csak meg kellett írni, hogy megjelenjen.

Tudol te írni? Ezt kérdezte Névtelen Szerkesztő Nevenincs Nullától. Nekem azt mondtátok, elég, ha vastag a bőr a pofámon, válaszolta a kérdezett. Ezt kértétek tőlem, amikor idejöttem, hogy legyek erkölcsileg nulla, egy toprongy, morális hányinger. Írni tudásról nem volt szó.

Jól van, nem kell olyan önérzetesnek lenni, mondta Névtelen Szerkesztő. Majd megírom én.

Így született a Ripost Donáth-sztorija. Aki nem hiszi, annak utánajárnak